Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Εκπαιδευτική δράση: Dancing to Connect

Ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας στα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και της Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για μία σημαντική εκπαιδευτική δράση που θα παρουσιαστεί στους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι στην οδό Όθωνος Αμαλίας 6, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00.

Το πρόγραμμα Dancing to Connect δημιουργήθηκε από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης και έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Το 2013 πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα αυτό για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τη Στέγη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Χάρη στη σύμπραξη της Battery Dance Company με μια ομάδα Ελλήνων χορευτών, πέντε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους κώδικες συνεργασίας και επικοινωνίας μέσα από το χορό, δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες.

Στον απόηχο της επιτυχίας του περσινού προγράμματος και με κύρια αποστολή της να προάγει τις τέχνες στα σχολεία, η Στέγη πραγματοποιεί και φέτος το ίδιο πρόγραμμα με την ομάδα των Ελλήνων χορευτών. Φιλόδοξος στόχος της αυτή τη φορά είναι να μπουν στο… χορό και μαθητές από σχολεία εκτός Αττικής! Έτσι, εκτός από πέντε νέα σχολεία από την Αθήνα, φέτος θα συμμετέχουν και πέντε σχολεία από την Πάτρα, τα οποία θα επιλεγούν σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους των σχολείων επί δέκα ημέρες, ενώ ο συνολικός χρόνος απασχόλησης και προετοιμασίας θα είναι 30 ώρες. Καταληκτικές ημερομηνίες είναι η 12η Φεβρουαρίου 2014, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η παράσταση των πέντε σχολείων της Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, και η 23η Φεβρουαρίου 2014, όταν θα δοθεί η παράσταση όλων των σχολείων μαζί, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης.

Στην παράσταση αυτή 220 μαθητές από τα 10 σχολεία (Αθήνας και Πάτρας), καθώς και κάποιοι από τα σχολεία που είχαν συμμετάσχει στο πρόγραμμα το 2013, θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες που προετοίμασαν στο πλαίσιο του προγράμματος Dancing to Connect. Μαζί τους θα παρουσιάσει χορογραφία και η ομάδα των Ελλήνων χορευτών-δασκάλων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την ομάδα Chapter Two που απαρτίζεται από τους χορευτές Νικολέτα Καρμίρη, Κάντυ Καρρά, Άρη Παπαδόπουλο, Αντώνη Στρούζα και Ηλία Χατζηγεωργίου, καθώς και από άλλους χορευτές.

Απευθύνεται σε: Μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου

Ημερομηνίες:

Για τα σχολεία της Πάτρας: 3 έως 12 Φεβρουαρίου 2014

Για τα σχολεία της Αθήνας: 13 έως 21 Φεβρουαρίου 2014

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες από την Αττική θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνσηeducation@sgt.gr μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες από την περιφέρεια Πατρών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση theat-pat@otenet.gr μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013.

Οι αιτούντες θα ειδοποιηθούν για την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013. Η συμμετοχή των σχολείων που θα επιλεγούν είναι δωρεάν.

Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου