Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Φθινοπωρινό Bazaar για τα τραυματισμένα παιδιά της Ελλάδας!

Ένα bazaar για τα παιδιά που έχουν υποστεί ατυχήματα διοργανώνει στις 18 και 19 Οκτωβρίου η ΜΚΟ "Αντιμετώπιση παιδικού τραύματος", στηρίζοντας τις οικογένειές τους και τα νοσοκομεία της χώρας. Από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, η πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β' στο Π. Ψυχικό θα γεμίσει με τουλάχιστον 10 πάγκους γεμάτους με δώρα που προορίζονται... για καλό σκοπό!

Παιχνίδια, είδη σπιτιού, ρούχα, βιβλία, αξεσουάρ και σπιτικές λιχουδιές θα αποτελούν μερικά από τα δώρα της κίνησης, με τον κόσμο να βρίσκεται δίπλα στα 500.000 παιδιά που τραυματίζονται κάθε χρόνο στη χώρα. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, περίπου τα 700 από αυτά πεθαίνουν και τα 3.000 μένουν ανάπηρα. Σκοπός του bazaar δεν είναι άλλος από τη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των πέντε προγραμμάτων της "Αντιμετώπισης παιδικού τραύματος", οι οποίες, σύμφωνα με την κ. Ευγενία Μπουσουλέγκα, υπεύθυνης επικοινωνίας της οργάνωσης, έχουν αυξηθεί δραματικά μέσα στο 2013.

"Ακόμα και ένα δώρο από τους πάγκους τους bazaar μπορεί να βελτιώσει τη νοσηλεία των παιδιών της χώρας. Οι ανάγκες εξοπλισμού, και όχι μόνο, στα νοσοκομεία είναι αμέτρητες. Ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει τη φιλανθρωπική δράση", σχολιάζει η κ. Μπουσουλέγκα στο flowmagazine.gr.

Πιο συγκεκριμένα, τα περιστατικά παιδιών με αναπνευστικά προβλήματα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες... με αρκετά νοσοκομεία να μην διαθέτουν μηχανήματα για να τα περιθάλψουν. Σημαντικό θεωρείται επίσης, ότι τα χρήματα θα δοθούν και για άλλους δυο σκοπούς: τον εξοπλισμό νοσοκομείων με μηχανήματα π.χ. πιεσόμετρα και την εκπαίδευση γιατρών μέσα από σεμινάρια από εξειδικευμένους επιστήμονες πάνω στην άμεση αντιμετώπιση παιδικού τραύματος (890 συμμετοχές μέχρι σήμερα). Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάγκες υπάρχουν και στις παρουσιάσεις που διοργανώνονται σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία με στόχο την πρόληψη απέναντι στο ατύχημα. Πρόκειται για παρουσιάσεις που έχουν παρακολουθήσει 32.098 μαθητές και 2.522 εκπαιδευτικοί και γονείς μέχρι σήμερα...

Το Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”

Η ΜΚΟ ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της είναι η δημιουργία Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου το τραυματισμένο παιδί εισάγεται κατευθείαν και σταθεροποιείται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας τον αρμόδιο γιατρό. Ήδη το πρώτο ΤΕΠ δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παίδων Πεντέλης’’ τον Μάιο του 2011 με τη δωρεά του Ιωάννη Β. Βαρδινογιάννη και το δεύτερο στο Νοσοκομείο Παίδων ‘’Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού’’ τον Σεπτέμβριο του 2012 με τη δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

*Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε στο 210-6741.933 ή επισκεφτείτε το www.pedtrauma.gr.

Πηγή: flowmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου