Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν το μεγαλύτερο αδερφάκι πάει στο σχολείο...

Μην ξαφνιαστείτε εάν το μικρότερο παιδί σας αρχίσει να κλαίει γιατί του λείπει το αδερφάκι του, το οποίο ξεκίνησε το σχολείο. Μέχρι τα δύο τους χρόνια ο κόσμος των παιδιών συνήθως περιλαμβάνει τα μέλη της οικογένειας οπότε δεν τους είναι εύκολο όταν χάνουν την παρέα τους στο παιχνίδι ή δε μπορούν να κάνουν ό,τι και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να το βοηθήσετε

Βοηθήστε το να καταλάβει τι ακριβώς νιώθει μιλώντας του με ήρεμο τρόπο ο οποίος όμως το ενθαρρύνει. Πείτε του για παράδειγμα "ξέρω πως σου λείπει, κι εμένα το ίδιο, αλλά θα δούμε το αδερφάκι σου σε λίγη ώρα μόλις σχολάσει".

Κάντε το να νιώσει ξεχωριστό…Παίξτε μαζί του, ζωγραφίστε και κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας προκειμένου να απολαύσει αυτές τις στιγμές μαζί σας χωρίς το αδερφάκι του.

Αποσπάστε την προσοχή του. Πηγαίνετε βόλτα στην παιδική χαρά, απασχολήστε το ώστε να "ξεχάσει" το αδερφάκι του που του λείπει.

Να έχετε υπομονή και να σκέφτεστε ότι τώρα μπορεί να χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και προσοχή.

Βοηθήστε το να κάνει νέες φιλίες με παιδάκια της ηλικίας του.

Διδάξτε του την ανεξαρτησία του. Πάρτε το να πάτε βόλτα όταν το αδερφάκι του θα μείνει σπίτι με το μπαμπά του για να καταλάβει πως δε θα κάνουν τα πάντα μαζί.

Πηγή: news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου