Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ στην Τρίπολη

Αυτό και αν αποτελεί είδηση και εξέλιξη στον τοπικό αθλητικό χώρο και έχει να κάνει με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης με σκοπό σύντομα να την κάνει πράξη με ενός τμήματος ποδηλασίας αποκλειστικά για Άτομα με Αναπηρία από την περιοχή!


Τη στιγμή που δυστυχώς η κοινωνία μας έχει φροντίσει σε σημαντικό βαθμό να περιθωριοποιήσει αρκετούς ανθρώπους με Αναπηρία, απλά γιατί δεν τους δίνει τη δυνατότητα ίσως να βρουν τρόπο να δραστηριοποιηθούν με κάποιο άθλημα και μέσα από αυτό να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και να δουν διαφορετικά το νόημα της ζωής, οι άνθρωποι του Π.Ο.Τρίπολης έχουν βάλει σαν μέγα στόχο τη δημιουργία ενός τμήματος αποκλειστικά για Άτομα με Αναπηρία.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα ήταν δυνατόν να προχωρήσει αν δεν υπήρχε ουσιαστικός «εργάτης» αυτής της προσπάθειας προπονητής του Π.Ο.Τρίπολης και Ομοσπονδιακός προπονητής Ποδηλασίας ΑμεΑ, Γιώργος Βαρβεράκης! Ο αναμφίβολα αρμόδιος για να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα και να μας αναλύσει αυτό το εξαιρετικό σχέδιο της δημιουργίας ενός ποδηλατικού τμήματος ΑμεΑ, μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε με τα παιδιά του Π.Ο.Τρίπολης συζητήσει και θεωρείται ειλημμένη απόφαση να ξεκινήσουμε άμεσα την ίδρυση ενός αθλητικού σωματείου για Άτομα με Αναπηρία. Στόχος μας να προσελκύσουμε νέα παιδιά, να προσελκύσουμε νέους αθλητές και το σημαντικό να παρακινήσουμε γονείς και οικογένειες να βγάλουν τα παιδιά τους έξω, να έρθουν κοντά μας και να γνωρίσουν τη μαγεία και τη χαρά του αθλητισμού.

Να γνωρίσουν την ποδηλασία και την ποδηλασία στα Άτομα με Αναπηρία και να δημιουργήσουμε έτσι ένα κίνημα μεγαλώνοντας αυτό τον κύκλο, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να ζήσει αυτή τη χαρά που μπορεί να σου προσφέρει ο αθλητισμός. Θεωρώ ότι είναι κάτι φοβερό! Από τη θέση του Ομοσπονδιακού προπονητή και με την πολύ καλή συνεργασία της Ομοσπονδίας, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, κάνουμε αυτή την κίνηση σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ ότι και η Τρίπολη, μπορεί να είναι ο πρώτος καλός σταθμός και να αποτελέσει το «φάρο» της ανάπτυξης της ποδηλασίας σ’ αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία αθλητών. Των αθλητών με αναπηρία!».


Για να καταλάβει κανείς τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν αθλητές ΑμεΑ τόσο σε όλα τα σπορ όσο ειδικότερα και στην ποδηλασία, αρκεί να ανατρέξει κανείς στις τεράστιες επιτυχίες που έχουν πετύχει τα τελευταία χρόνια Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Σ’ αυτό ακριβώς το γεγονός στάθηκε και αναφέρθηκε και ο κ. Βαρβεράκης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η πολύ καλή προσπάθεια που έχουμε κάνει. «Η δουλειά των παιδιών, το μεράκι και η αγάπη σ’ αυτό που κάνουν και η στήριξη από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας για τους οποίους είμαι υπερήφανος, έχουν φέρει αποτελέσματα. Από το Πεκίνο το 2008 αρχίσαμε μία ανοδική πορεία. Στο Λονδίνο καταφέραμε να πάρουμε δύο έκτες και δύο όγδοες θέσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όταν θέλουμε μπορούμε και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά! Έχουμε περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμα και πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα φτάσουμε εκεί πραγματικά μας αξίζει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου