Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κολλέγιο Ανατόλια: Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων από το σε δημοτικά σχολεία της περιφέρειας

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του Κολλεγίου Ανατόλια, το Δημοτικό του σχολείο, συγκέντρωσε βιβλία για σχολεία που βρίσκονται σεαπομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η μεγάλη συμμετοχή μαθητών και γονέων του Ανατόλια, είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση 400 λογοτεχνικών βιβλίων για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σε σχολεία της Πάτμου και του Έβρου. 

Συγκεκριμένα 100 βιβλία παραδόθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου του Δήμου Έβρου στο οποίο φοιτούν 66 μαθητές εκ των οποίων οι 46 είναι από τις γύρω περιοχές. Το Δημοτικό, όπως και το Γυμνάσιο του Κυπρίνου, είναι χαρακτηρισμένα ως σχολικά κέντρα και εξυπηρετούν τα χωριά: Φυλάκιο, Μηλιά, Πεντάλοφος, Θεραπιώ, Κόμαρα, Μικρή Δοξιπάρα και Μεγάλη Δοξιπάρα.

Επιπλέον, 300 βιβλία παραδόθηκαν στον Δήμαρχο της Πάτμου Γρηγόρη Στόικο, για τους 280 μαθητές που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της Σκάλας Πάτμου, του Κάμπου, της Χώρας Πάτμου και των Αρκιών. 

Η πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια για τη συγκέντρωση βιβλίων για μαθητές που ζούνε σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Πηγή: ΕΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου