Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ecomobility 2012-13: ποια σχολεία βραβεύτηκαν στην εκστρατεία Οικολογικής Μετακίνησης

Ολοκληρώθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων, για τα Δέκα Χρόνια της Εκστρατείας ECOMOBILITY, στο ρυθμό και τη ζωντάνια που χάρισαν οι μαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη βράβευση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τοΣάββατο 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ, που γέμισε από τη δροσιά και τον ενθουσιασμό των εφήβων, από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στην Εκστρατεία.

Το Βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Επίσης έγινε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας, στις παρακάτω ομάδες μαθητών, κατά σειρά και κατηγορία :


Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
• 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
• 2ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
• 3ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης

Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
• 2ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
• 3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών

Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας
• 2ο Βραβείο : 1ο Αμαρουσίου
• 3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
• 1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Κουτσουρά Ιεράπετρας
• 2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Καισαριάνης
• 3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο Δημιουργικό Βραβείο, σε κάθε κατηγορία, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Το Βραβείο για την καλύτερη συνεργασία στην τοπική διοργάνωση της Εκστρατείας, απονεμήθηκε στον Δήμο Πατρέων για την αξιοποίηση της εκστρατείας στη περιοχή του.

Επίσης απονεμήθηκαν, επίσης, Ειδικοί Έπαινοι στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αχαϊας για την Μακέτα και την τεκμηρίωση προβλήματος, στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά Τρικάλων για τη δημιουργία ποιήματος, στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Κατερίνης για το έργο «ποδήλατο» και στο 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας για την μελέτη μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σε πραγματική πλατεία για τους κατοίκους.

Την απονομή του 1ου Βραβείου καλύτερης εργασίας της εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13, έκανε η επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ανέλαβε για δεύτερη χρονιά τη φιλοξενία της νικήτριας ομάδας, στην επίσκεψη που θα κάνει η αποστολή, στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2013.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μεταδόθηκαν μηνύματα από τις νικήτριες ομάδες της δεκαετίας, ενώ έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στον Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Φυτιάνο για τη συμμετοχή στη δημιουργία της Εκστρατείας. Απονομή τιμητικών πλακετών έγιναν επίσης και στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής, στο Γυμνάσιο Φαρών και στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Καντά για την οκταετή συμμετοχή τους στην Εκστρατεία.

Τους μαθητές χαιρέτησαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ECOCITY κ. Μιχάλης Πετράκης και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής του ΕΜΠ, ενώ την Τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2012-13.

Η διοργάνωση της δεκαετίας της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε, από το ECOCITY με τη συνεργασία και συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πληροφορίες και στοιχεία για τα Βραβεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες www.ecocity.grκαι www.ecomobility.gr, ενώ φωτογραφίες από την εκδήλωση θα αναρτηθούν στη σελίδα του ECOMOBILITY, στο Facebook.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου