Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πρωτοποριακό πρόγραμμα αθλητικής «διάπλασης των παίδων» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ολο και περισσότερα παιδιά από δημοτικά σχολεία, συνεχίζουν να μορφώνονται αθλητικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids' Athletics», η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε ξανά εδώ και λίγες ημέρες και το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΚ και την ΕΟΠΕ.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο του Φουρφουρά Ρεθύμνου και από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Καλλιμάρμαρου και να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του στίβου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω παιδιά απ' όλη την Ελλάδα να γνωρίζουν το πρόγραμμα σε αυτό το μνημείο του αθλητισμού, το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ξανάγιναν εδώ το 2004.

Παράλληλα είδαν και το μουσείο που λειτουργεί μέσα στις εγκαταστάσεις του, με τις αφίσες και τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής. Τα παιδιά μέσα από την ξενάγηση αλλά και το παιχνίδι μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό που τόσα προσφέρει στην κοινωνία μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Στο πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids' Athletics» που διευθύνει και συντονίζει η παλιά πρωταθλήτρια του τέννις Ντενίζ Παναγοπούλου, εκτός από τα αγωνίσματα του στίβου προστέθηκαν το μπάσκετ και το βόλεϊ και μαζί με τους καθηγητές φυσικής αγωγής θα συνδράμουν και οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές: Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), Ελένη Πλατάνα (πυγμαχία), Ιωάννα Μπούζιου (σόφτμπολ), Σεραφείμ Καγιαλής (ιστιοπλοΐα).

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την ιστορία του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο οποίο αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896 - μέσω ενός σύγχρονου συστήματος αυτόματης ξενάγησης - ώστε να γνωρίσουν κατά την περιήγησή τους κάθε γωνιά του Σταδίου και να ενημερωθούν για τη μακραίωνη ιστορία του.

Παράλληλα θα έρθουν πιο κοντά, μέσω της εξάσκησης στα αγωνίσματα του στίβου, του μπάσκετ και του βόλεϊ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δύο ηλικιακές κατηγορίες, από την Α' ως την Γ' Δημοτικού και από την Δ' ως την ΣΤ' Δημοτικού και θα διεξάγεται καθημερινά στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ, από έμπειρους καθηγητές φυσικής αγωγής, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές και θα είναι διάρκειας δύο περίπου ωρών (δυνατότητα επίσκεψης 9:00-11:00 ή 11:00-13:00).

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου