Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επιστρέφει στα σχολεία το πρόγραμμα «ενισχυτικής διδασκαλίας»

Την επανέναρξη του προγράμματος «ενισχυτικής διδασκαλίας» αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει στα Γυμνάσια όλης της χώρας τον Μάρτιο, ενώ στα Λύκεια θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με 7.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που θα εργάζονται στα σχολεία από τις 4 ώς τις 7 το απόγευμα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου φέτος και του Λυκείου την ερχόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, για το πρόγραμμα θα δημιουργηθούν σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας, στα οποία θα ενταχθούν τα σχολεία της κάθε περιοχής με απόφαση των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Κριτήρια για την επιλογή των μαθητών στα τμήματα μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας θα αποτελούν ο αντίστοιχος βαθμός τριμήνου του μαθήματος και ο μέσος όρος του τριμήνου σε όλα τα μαθήματα. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα διαμορφώνεται πίνακας αιτούντων ανά μάθημα και ανά Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας, ο οποίος και θα χρησιμοποιείται για τη συγκρότηση των τμημάτων τους.

Η λειτουργία των τμημάτων θα ελέγχεται από ειδική επιτροπή που θα συγκροτήσει το υπουργείο Παιδείας. Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία κάθε τμήματος είναι να έχει τουλάχιστον πέντε μαθητές. Όποιο τμήμα μένει με λιγότερους από πέντε μαθητές, τότε θα κλείνει και οι μαθητές θα ενσωματώνονται σε άλλο τμήμα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου