Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ... "Μετά το χιόνι"

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ...
...το βιβλίο της Σόφι Κρόκετ «Μετά το χιόνι» από το Μεταίχμιο (μτφ. Βούλα Αυγουστίνου) και το βρήκαμε αρκετά καλό. 

Βιβλίο για την εφηβική κυρίως ηλικία, διαβάζεται σχεδόν χωρίς διακοπή μέσα στο σαββατοκύριακο, χάρη στους απλούς και γρήγορους διαλόγους, τις σύντομες αλλά περιεκτικές περιγραφές, που αποδίδουν εικόνες της φύσης ή τις σκέψεις του ήρωα. 

Έχει και ήρωα και ηρωίδα και περιπέτεια με καλούς και κακούς και ένα τέλος όχι ακριβώς χολυγουντιανό, αλλά ενδιαφέρον και ...ανοιχτό σε ενδεχόμενα! 

Σας δίνουμε τα στοιχεία από το οπισθόφυλλο: 
Ο δεκαπεντάχρονος Γουίλο ζει στο γυμνό και αφιλόξενο τοπίο μιας νέας εποχής παγετώνων, σε ένα μέλλον που φαντάζει εφιαλτικά κοντινό. Πάνω στις χιονισμένες βουνοπλαγιές στήνει παγίδες για να πιάνει λαγούς και να συντηρεί τους δικούς του, που έχουν επιλέξει να ζουν «αδέσποτοι» στο βουνό, παρά να υποκύψουν στην καταπίεση της κυβέρνησης. Όταν μια μέρα γυρίζει σπίτι του, ανακαλύπτει ότι ολόκληρη η οικογένειά του έχει εξαφανιστεί. Και μετά από μία νύχτα ολομόναχος στο άδειο σπίτι, καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Μόνος και αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους, ο Γουίλο φορτώνει το έλκηθρό του και ξεκινάει για ένα τρομακτικό ταξίδι μέσα στο χιόνι: ένα ταξίδι επιβίωσης, περιπέτειας, φιλίας και αυτογνωσίας – με μοναδικό οδηγό το πνεύμα του σκύλου που ζει μέσα στο μυαλό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου