Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

12 χρόνια Γιορτές της Γης!

12 χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές της Γης που έχουν πλέον καθιερωθεί ως η "άλλη πρόταση" του καλοκαιριού. Πάντα με καινοτόμα και δημιουργική διάθεση, μακριά από τα στερεότυπα και την πλήξη μιας διοργάνωσης κονσέρβας, οι Γιορτές της Γης θα συναντήσουν και πάλι τους πολυπληθείς φίλους τους από τις 12 έως και τις 15 Ιουλίου 2012, στην όμορφη Βλάστη, στα οροπέδια του Σινιάτσικου.

Και μάλιστα... χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, σε πείσμα των χαλεπών καιρών. Με ελεύθερη είσοδο για ανέργους (με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ) και ένα ιδιαίτερα φτηνό εισιτήριο (15 ευρώ το διαρκείας, 5 ευρώ για την Πέμπτη και 8 ευρώ για Παρασκευή - Σάββατο), που περιλαμβάνει το κάμπινγκ και πολύ προσιτές τιμές στα κυλικεία, οι Γιορτές της Γης επιβεβαιώνουν στην πράξη τον αντιεμπορευματικό χαρακτήρα τους και αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση διακοπών - απάντηση στην οικονομική κρίση.

Με την οργανωτική ευθύνη πλέον της Πολιτιστικής Εταιρείας Βλάστης (μιας νέας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που δημιουργήθηκε από τους ανθρώπους της Βλάστης) και την συνδιοργάνωση της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ. Και με ένα ποικιλόχρωμο συναυλιακό πρόγραμμα, αλλά και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους:

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012
19:00 Παλιάτσοι και κλόουν στην πλατεία, (παιχνίδι και γνωριμία με τα παιδιά).
20:30 Memory cards game: παιχνίδι γνωριμίας των παιδιών με άλλους πολιτισμούς στον Παιδότοπο.
21:30 Los Mujeros, μια swing - balkan collectiva με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων.
23:30 Συναπάντημα λύρας (Κώστας Παναγιωτίδης - Κώστας Κυριτσάκης). Δύο δεξιοτέχνες λυράρηδες της ποντιακής και της κρητικής λύρας μαζί με νταούλι και λαούτο αναμιγνύουν χορούς και παραδόσεις.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
11:00 Κατασκευές με υλικά του δάσους "φτιάχνουμε τον παιδότοπό μας" στο camping.
12:30 Χειροτεχνίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά στο camping.
18:00 Μεταναστευτικά πουλιά (επιδαπέδιο παιχνίδι για τη μετανάστευση) στον Παιδότοπο.
19:30 Εκπαιδευτικό παιχνίδι για τα πουλιά με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
20:30 Θέατρο δρόμου από τους X-Saltibagos.
21:30 Soup, μια νεανική μουσική παρέα από την Κοζάνη, με grunge, funk και reggae ήχο που δένεται με rock διάθεση.
22:30 Balkan Colla (πρώην Cabaret Balkan). Δεν είναι αναψυκτικό, αλλά 5 μουσικοί βγαλμένοι μέσα από την Rock - Punk - Pop σκήνη των Balkan Beat Box, Gogol Bordelo και Shantel.
24:00 Yacine & The Oriental Groove (Ισπανία), ένα γκρουπ γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρικό, αλλά και παραδοσιακό αραβικό ήχο, ρυθμούς που μπλέκονται μεταξύ τους, μουσικές καινοτομίες και απρόσμενες εναλλαγές! Οι Yacine & The Oriental Groove αναπαράγουν τον νέο ήχο της urban μουσικής της Μεσογείου.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
11:00 "Οι Μικροί εξερευνητές και ο Μεγάλος περίπατος στο δάσος", περιβαλλοντικό παιχνίδι από την Μ.Κ.Ο. Καλλιστώ στο camping.
13:30 Αφήγηση παραμυθιού “Ψωμανθροπάκος” από την Ελένη στο camping.
18:30 Περιβαλλοντικό παιχνίδι από τη “Δράση για την Άγρια Ζωή” στον Παιδότοπο.
20:30 Θέατρο σκιών: “Μια τρύπα στο νερό” ένα περιβαλλοντικό παραμύθι από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία στο Παρθεναγωγείο.
20:30 Θέατρο δρόμου από τους X-Saltibagos.
21:30 Koco King Agusevi Orkestar, Celal Agusev (FYROM) για τους φανατικούς φίλους των χάλκινων πνευστών.
22:30 BAiLdSA, βαλκανικοί ήχοι και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.
24:00 Tarantavirus (Ιταλία), ενσωματώνουν την επιρροή της world μουσικής και των ρυθμών της και ανανεώνουν την παραδοσιακή μουσική της Κάτω Ιταλίας με τζαζ και ηλεκτρονικές αναζητήσεις.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2011
11:00 Εργαστήρι παιδικής κηπουρικής από την ομάδα Βοτανόκηπος στο camping.
14:00 Γλέντι στο δάσος. Tο καθιερωμένο διονυσιακό γλέντι στο camping ξεκινά με τα χάλκινα της Koco King Agusevi Orkestar και συνεχίζεται με ένα ατέλειωτο τζαμάρισμα μέχρι τελικής πτώσεως.
18:00 Προετοιμασία νυχτερινού παιχνιδιού και face painting στον Παιδότοπο.
19:30 Νυχτερινό Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στο χώρο του φεστιβάλ και το χωριό.

Kαι ακόμη…
Βασίλης Βασιλάτος “Percussion System”, σε καθημερινά happenings, επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών.
Παρουσιάσεις της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων με τη συμμετοχή του Αρκτούρου, της Δράσης για την Άγρια Ζωή, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της περιβαλλοντικής οργάνωσης Καλλιστώ και της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.
Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών με την συμμετοχή περισσότερων από 30 εκθετών.
Συζητήσεις και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Η Βλάστη βρίσκεται στο Ν. Κοζάνης, στο όρος Σινιάτσικο που δεσπόζει πάνω από την Πτολεμαΐδα και σε απόσταση 24 χλμ. από αυτήν. Συνολικά απέχει 160 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και 530 χλμ. από την Αθήνα. Με την Εγνατία οδό η απόσταση έχει μειωθεί αισθητά και σε λιγότερο από δυο ώρες ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί, ξεκούραστα, από τη Θεσσαλονίκη στη Βλάστη.

Περισσότερες πληροφορίες: www.oikotopia
 
Πηγή: YesKid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου