Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Δεν μιλά, δεν περπατά και όμως κολυμπάει σαν κύκνος



Οι γιατροί που την παρακολουθούν έχουν εκφράσει την απαισιοδοξία τους. Η μικρή Jess Hawley, έχει πολλές πιθανότητες να μην περπατήσει ποτέ στη ζωή της. Ούτε πρόκειται ποτέ να επικοινωνήσει. Δεν μιλάει και δεν θα μιλήσει. Η Jess, είναι 20 μηνών και πάσχει από το Σύνδρομο Δίχως Όνομα. (Syndromes Without A Name). Τραγική ειρωνεία; Η μικρή Jess, κολυμπάει με τη χάρη ενός “κύκνου”. Τα αρχικά του Syndromes Without A Name, είναι SWAN, δηλαδή κύκνος...

Τα Σύνδρομα δίχως όνομα, είναι μια ομάδα γενετικών ασθενειών που δεν έχει καθορισμένα κλινικά συμπτώματα ή διαταραχές, αλλά οι ασθενείς (που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παιδάκια) έχουν αντικειμενικά συμπτώματα (πχ δεν μπορούν να μιλήσουν, ή δεν μπορούν να επικοινωνήσουν) η αιτία όμως που τα προκαλεί είναι άγνωστη, παρά τις εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται.

Η μικρή Jess, είναι ένα από αυτά τα παιδάκια. Όταν ήταν 5 εβδομάδων, ή μητέρα της την πήγε για πρώτη φορά για baby swimming, τότε είδε για πρώτη φορά την κόρη της να χαμογελάει και το κορμάκι της μέσα στο νερό να χαλαρώνει. “Έδειχνε το νερό να είναι το φυσικό της περιβάλλον” θα πει η 32χρονη Emma Hawly και συνεχίζει: “δείχνει να μην φοβάται τίποτε στο νερό, κολυμπάει και χαμογελάει. Είναι ευτυχισμένη.”

Η Jess δεν είχε την ίδια νοητική ανάπτυξη με την αδελφή της που τώρα είναι 5 ετών. Δεν έτρωγε και δεν επικοινωνούσε όπως τα μωράκια στους 4 μήνες. Αυτό υποψίασε τους γονείς της που την πήγαν στον παιδίατρο. Ο γιατρός τους είπε ότι δεν θέλει απλά να φάει και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι γονείς δεν ησύχασαν και συνέχισαν να αναρωτιούνται. Κάποια στιγμή μια μαγνητική στο κεφάλι στην οποία υποβλήθηκε το παιδάκι έδειξε ότι πράγματι έχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που δεν μεγαλώνει. Ο λόγος είναι άγνωστος. Την κατέταξαν στο SWAN.

Η αγάπη που παίρνει η Jess από τους γονείς της αλλά και από τον άνθρωπο με τον οποίο κολυμπούν μαζί, είναι απεριόριστη.

Δείτε την να κολυμπάει.

Πηγή: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου