Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Access City Award 2012

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε στις 22.05.2012 το διαγωνισμό για το τρίτο «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις προσβάσιμες πόλεις (Access City Award). Αυτό το ετήσιο βραβείο αναγνωρίζει και τιμά τις πόλεις που καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα προσβάσιμο για όλους περιβάλλον, ιδίως δε για τα άτομα με αναπηρία. Το βραβείο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια προσπάθειας της ΕΕ να δημιουργήσει μια Ευρώπη χωρίς εμπόδια: η βελτιωμένη προσβασιμότητα δημιουργεί μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις πόλεις, ειδικά από άποψη δημογραφικής γήρανσης.

Οι πόλεις με τουλάχιστον 50.000 κατοίκους μπορούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για το βραβείο έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2012 (16.00 ώρα Βρυξελλών).

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία καλεί τις ελληνικές πόλεις που είναι φιλικές στα άτομα με αναπηρία να υποβάλλουν υποψηφιότητα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η πόλη που βραβεύεται αποκτά ιδιαίτερη δημοσιότητα και προβολή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «βραβείο φιλικής προς τα άτομα με αναπηρία πόλης» μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση: http://ec.europa.eu/justice/access-city
 
Πηγή: ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου