Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Εισαγγελέας στον Πειραιά για δυσλεκτικούς μαθητές με ψευδή δικαιολογητικά

Δύο περιπτώσεις μαθητών οι οποίοι φέρεται να προσκόμισαν στο σχολείο τους ψευδή δικαιολογητικά για να δώσουν πανελλαδικές με το ειδικό σύστημα (προφορικές εξετάσεις) στάλθηκαν στον εισαγγελέα, ύστερα από έρευνα που έκανε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Ο εισαγγελέας ήδη έχει καλέσει τους γονείς των δύο υποψηφίων , ενώ διεξάγει γενικότερη έρευνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά κάνει ελέγχους σε όλα τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει οι μαθητές , διασταυρώνοντάς τα με τα αντίστοιχα Νοσοκομεία για να διαπιστωθεί ε΄να πράγματι έχουν χορηγηθεί.
Σημειώνεται ότι στις πανελλήνιες εξετάσεις στος 90.000 υπάρχουν 2.000 παιδιά που είναι δυσλεκτικά. Στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ στους 20.000 υποψήφιους,υπάρχουν 1000 δυσλεκτικοί.

ΤΙ ΖΉΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ειδικά φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε με έγγραφο από την ΕΕΔΔΕ να ελέγξει όλες, μια προς μία, τις γνωματεύσεις που προσκόμισαν οι μαθητές για τη νομιομότητά τους. Σε περείπτωση διαφοροποίησης, σύμφωνα με το έγγραφο του υπ. Παιδείας, η ΕΕΦΦΕ έρχεται σε συνεννόηση με το οικείο Λύκειοσχετικά με την ισχύ της γνωμάτευσης.

Τι ισχύει για τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Εγκύκλιο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 
Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου