Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

“Έξυπνες” μπλούζες ενημερώνουν τους γονείς αν το παιδί τους κάνει κοπάνα

Ένα νέο πρόγραμμα στη Βραζιλία κάνει εύκολη τη ζωή των γονιών που θέλουν να ξέρουν αν το παιδί τους είναι όντως στο σχολείο ή έχει κάνει κοπάνα. Αυτό επιτυγχάνεται με μικροτσίπ τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα στις σχολικές φόρμες των παιδιών.

Σύμφωνα με το Associated Press, 20.000 μαθητές σε 25 δημόσια σχολεία της πόλης Vitoria da Conquista φοράνε ειδικά μπλουζάκια τα οποία περιέχουν ένα τσιπ το οποίο είναι τοποθετημένο στο μανίκι της μπλούζας. Το τσιπάκι αυτό επικοινωνεί με ένα κεντρικό υπολογιστή<…>

ο οποίος αναλαμβάνει να ενημερώσει τον γονιό στέλνοντας του ένα γραπτό μήνυμα μόλις το παιδί φτάσει στο σχολείο. Σε περίπτωση που το παιδί δεν εμφανιστεί στο σχολείο για πάνω από 20 λεπτά από την έναρξη των μαθημάτων ο γονέας λαμβάνει το ακόλουθο μήνυμα: “Το παιδί σας δεν έχει φτάσει ακόμα στο σχολείο.”

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Παιδείας, Coriolano Moraes, πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς όμως να περιμένουν να μπουν στο κτίριο επειδή βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους. Έτσι το παιδί βρίσκει ευκαιρία και κάνει κοπάνα. Σε περίπτωση που το παιδί απουσιάσει από τα μαθήματα πάνω από 3 φορές τότε ζητούνται εξηγήσεις από τους γονείς. Αν δεν μπορούν να δώσουν κάποια εξήγηση τότε το σχολείο ίσως να ενημερώσει τις αρμόδιες Αρχές.

Η μπλούζα που περιέχει το microchip μπορεί να πλυθεί και να σιδερωθεί κανονικά χωρίς να προκληθεί κάποια βλάβη στο τσιπ και επίσης περιέχει και μηχανισμό ασφαλείας ο οποίος μπορεί να αποτρέψει οποιοδήποτε “πείραγμα”.

Τα έξοδα για την σχεδίαση και την δημιουργία αυτών των μπλουζών φτάνει τα $670.000 και είναι στα σχέδια να τις φοράνε και οι 43.000 μαθητές της πόλης μέχρι το 2013.

Πηγή: techstuff.gr via secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου