Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Φωτογραφίζουμε για ν’ αλλάξουμε την Ευρώπη»

«Φωτογραφίζουμε για ν' αλλάξουμε την Ευρώπη - Αειφόρος διαβίωση σε μία μεταβαλλόμενη οικονομία» ονομάζεται ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός ψηφιακής φωτογραφίας, που διοργανώνει το έργο CITY_SEC του προγράμματος Intelligent Energy Europe. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να προωθήσει την «αλλαγή» προς έναν πιο αειφόρο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής στην Ευρώπη .

Οι φωτογραφίες που θα επιλεχθούν, θα δημοσιευτούν σε κατάλογο, που θ' αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου City_SEC και θα εκτεθούν στις Βρυξέλλες κατά την διάρκεια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας 2012».

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Τον διαγωνισμό διοργανώνουν οι εταίροι του έργου CITY_SEC με στόχο να προωθήσουν και να διαδώσουν την ευφυή χρήση ενέργειας στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων του «Συμφώνου των Δημάρχων» για τη μείωση των εκπομπών CO2. Το έργο «CITY_SEC ‐ Υποστήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) από Εταιρίες Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ενεργειακές Εταιρίες, ώστε να καταστούν ενεργοί ενεργειακοί παράγοντες στην Ευρώπη», συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Intelligent Energy Europe -Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη».

ΘΕΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
«Αειφόρος Διαβίωση»
Οι εικόνες θα πρέπει να περιγράφουν την αλλαγή προς μια νέα πιο αειφόρο προσέγγιση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον του, δίνοντας έμφαση στους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα (διαθέσεις), τον κόσμο της εργασίας και τις προσωπικές συμπεριφορές, σε σχέση με τη σύγχρονη κοινωνία και το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις φωτογραφίες που θα είναι σε θέση να περιγράψουν τη στροφή προς μία πιο αειφόρο και ενεργειακά πιο αποδοτική σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος, από σκοπιά φυσική, αστική και ενεργειακή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελέγξτε τους όρους του διαγωνισμού:
http://www.citysec.eu/
http://www.anatoliki.gr/ Ε-mail: photoforchange@svimspa.it

ΜΕΣΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Βρείτε μας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι διαμένοντες σε μία από τις χώρες εταίρους του έργου City_SEC (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ουγγαρία, και Πολωνία), που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Καταληκτική ημερομηνία
υποβολής συμμετοχών: 31 Μαρτίου 2012

ΒΡΑΒΕΙΑ
1ο βραβείο: Ταξίδι διάρκειας 5 ημερών σε ευρωπαϊκή χώρα, για το νικητή και ένα συνοδό
2ο βραβείο: Ταξίδι διάρκειας 2 ημερών στην πόλη της Κοπεγχάγης 
3ο βραβείο: Κουπόνι αξίας €800 για αγορά φωτογραφικού φακού της επιλογής του νικητή 
 
Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου