Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Braille Burger: Μια πρωτότυπη διαφήμιση ή....

Από την Άννα Ευθυμίου στο mamapeinao.gr

Η αλυσίδα fast food Wimpy Burgers που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, αποφάσισε να καινοτομήσει κι έτσι δημιούργησε ένα burger ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης. Το Braille Burger δεν είναι ένα συνηθισμένο burger η πρωτοτυπία του έγκειται στο ότι στην επιφάνεια του αφράτου ψωμιού, τα τυφλά άτομα μπορούν να διαβάσουν την περιγραφή αυτού που πρόκειται να απολαύσουν.



«Η Wimpy ήθελε να γνωστοποιήσει πως άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να βρουν στα εστιατόρια μας μενού γραμμένο στο τυφλό σύστημα. Για να προωθήσουμε την κίνηση μας δημιουργήσαμε Braille burgers τα οποία ουσιαστικά ο πελάτης θα μπορεί να διαβάζει. Οι σεφ μας τοποθέτησαν στο ψωμί τους κόκκους σουσάμιου έτσι ώστε να σχηματιστούν φράσεις σε Braille γραφή» είναι η δήλωση της εταιρίας.

Οι σεφ της αλυσίδας fast food δημιούργησαν αρχικά 15 burgers στα οποία αναγράφονταν μηνύματα , όπως «Αυτό το burger είναι φτιαγμένο από 100% μοσχαρίσιο κιμά ειδικά για εσένα». Στη συνέχεια τα διένειμαν σε τρία ιδρύματα για τυφλούς στη Νότια Αφρική και οι αντιδράσεις των ατόμων που δοκίμασαν τις ιδιαίτερες αυτές δημιουργίες καταγράφηκαν σε βίντεο, το οποίο και αποτελεί την διαφημιστική καμπάνια του Burger. Μάλιστα στο βίντεο αναφέρεται ότι οι φανατικοί του Braille burger έχουν φτάσει τους 800.000, ενώ, σύμφωνα με τη διαφήμιση, δεν παρέλειψαν να μοιραστούν την απολαυστική εμπειρία τους με τον τοπικό Τύπο Braille!

Η κοινότητα των τυφλών της Νότιας Αφρικής υποστηρίζει θερμά αυτή τη κίνηση και μάλιστα σημειώνει πως η Wimpy είναι μια εταιρία γνωστή για την κοινωνική της προσφορά, καθώς ήδη από το 2002 διαθέτει στα καταστήματά της καταλόγους και σε γραφή Braille για τους τυφλούς.

Ο Dane Mullany, καλλιτεχνικός διευθυντής της διαφημιστικής εταιρίας Metropolitan Republic που ανέλαβε την καμπάνια, δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική η επιτυχία της καμπάνιας και τόνισε πως η θετική ανταπόκριση του κόσμου δικαίωσε το όλο εγχείρημα.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι η διαφημιστική καμπάνια της Wimpy, η οποία το Νοέμβριο του 2011 ανακηρύχτηκε ως η διαφήμιση του μήνα στο Yahoo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου