Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τρισδιάστατες προβολές στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα μνημεία της Ακρόπολης, φωτογραφημένα και βιντεοσκοπημένα άπειρες φορές, δεν παύουν να καταπλήσσουν με την αρτιότητα και ομορφιά τους. Πόσοι όμως γνωρίζουν τα «μυστικά» που κρύβει ο μοναδικός Παρθενώνας, τα μεγαλοπρεπή Προπύλαια ή οι κομψοί ναοί του Ερεχθείου και της Αθηνάς Νίκης;
Από αυτό το Σαββατοκύριακο, 4 και 5 Φεβρουαρίου, τα μνημεία του Ιερού Βράχου «αποκαλύπτονται» στους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, μέσω τρισδιάστατων προβολών. Στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας, στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, κάθε Σάββατο και Κυριακή, θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα», που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Στην ταινία παρουσιάζονται τα μνημεία της Ακρόπολης, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών. Οι προβολές θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα (11 π.μ.) και στην ελληνική (12 το μεσημέρι), με συμβολικό αντίτιμο ειδικού εισιτηρίου 1 ευρώ.

Για την παρακολούθηση των προβολών από ομάδες επισκεπτών άνω των 10 ατόμων απαιτείται τηλεφωνική κράτηση από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., στο 210 9000903.

Πρόκειται για δραστηριότητα που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου