Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

4o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας

Ξεκινάει στις 27 Ιανουαρίου το «4ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας». Το «Αrtfools Video Festival 2012» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του τοπικού ΤΕΙ

Οι εκδηλώσεις – προβολές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της κινηματογραφικής γιορτής θα διαρκέσουν μια εβδομάδα. Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής 27, 28, 29 Ιανουαρίου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν τόσο Ελληνικές όσο και διεθνείς παραγωγές. Συνολικά, δηλώθηκαν στην επιτροπή 73 ταινίες, από τις οποίες προκρίθηκαν και προβάλλονται 60 ταινίες. Αναλυτικότερα, θα προβληθούν 32 ταινίες από όλη την Ελλάδα και 15 από όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικά, στο πλαίσιο των προβολών θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Ελληνικό και το Γαλλικό κινηματογράφο, αλλά και στις ταινίες για νέους και μαθητές. Στο μαθητικό τμήμα του διαγωνισμού συμμετέχουν φέτος 12 σχολεία. Ανάμεσα στις προγραμματισμένες δράσεις – εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεχωρίζει και ο διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Εν άστει υπό... μένοντες». 
 
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου