Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Απέρριψε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λόγω… σοβαροφάνειας

Μια 19χρονη Βρετανίδα «έριξε πόρτα» στο φημισμένο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, κατηγορώντας το για «υπερβολική σοβαροφάνεια». Η Ελι Νόουελ, αφού πέρασε από συνέντευξη για να γίνει δεκτή σε ένα από τα συνολικά 38 ξεχωριστά κολέγια που απαρτίζουν το διάσημο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Βρετανίας, απέρριψε το κολέγιο Μάγκνταλεν επειδή «πέρασε όλο τον χρόνο της εκεί μέσα γελώντας για το πόσο σοβαρά τα έπαιρναν όλα».

«Λυπάμαι που πρέπει να σας ενημερώσω ότι αποσύρω την αίτησή μου. Κατανοώ ότι μπορεί να απογοητευθείτε από την απόφασή αυτή, αλλά συναγωνίζεστε με άλλα εξίσου εξαιρετικά πανεπιστήμια και μετά τη συνέντευξη διαπιστώνω πως δεν πληρείτε τα κριτήρια των πανεπιστημίων που με ενδιαφέρουν», γράφει στην επιστολή απόρριψής της η νεαρή,
που κατάγεται από το Ουίντσεστερ της κομητείας του Χάμσιρ.

Επιπλέον προσθέτει με ειρωνεία και σε τόνο εξίσου τυπικό ότι «η διεξαγωγή των συνεντεύξεων σε μεγαλοπρεπές και επίσημο περιβάλλον τρομάζει τους μαθητές που προέρχονται από τα δημόσια σχολεία, ενώ υπάρχει ένα σημαντικό κενό μεταξύ των μαθητών που προέρχονται από μειονότητες και των λευκών μαθητών της μεσοαστικής τάξης», καταλήγοντας πως το περιρρέον κλίμα στο συγκεκριμένο κολέγιο την έκανε να νιώθει «ως η μόνη άθεη σε ένα γιγαντιαίο μοναστήρι».

«Διεξάγουμε περίπου 10.000 συνεντεύξεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής των φοιτητών μας και δεχόμαστε ελάχιστα κρούσματα διαμαρτυρίας κάθε χρόνο», ήταν η λιτή απάντηση του εκπροσώπου του πανεπιστημίου. 
 
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου