Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ματιές στις οικογενειακές σχέσεις

Με την κινηματογραφική ταινία «Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου» συνεχίζεται τηνΠαρασκευή 20 Ιανουαρίου ο κύκλος εκδηλώσεων «Ματιές στις οικογενειακές σχέσεις» τον οποίο διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς μέσω της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Ελπίδα». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν προβολές κινηματογραφικών ταινιών με θεματολογία η οποία αφορά στις οικογενειακές σχέσεις και ακολουθούν συζητήσεις γονέων με ειδικούς ψυχολόγους. 
Η προβολή της προσεχούς Παρασκευής ξεκινά στις 6 το απόγευμα (είσοδος ελεύθερη) στο πολιτιστικό κέντρο «ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ» (N. Πλαστήρα 14, Καλαμαριά). «Η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου» (έτος παραγωγής 2008, διάρκεια 114 λεπτά) είναι μια γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Ρεμί Μπεζανσόν με τους Ζακ Γκαμπλέν, Ζαμπού Μπρεϊτμάν, Ντεμπορά Φρανσουά, κ.ά. Η Μαρί Ζαν και ο Ρομπέρ έχουν τρία παιδιά: τον Αλμπέρ, τον Ραφαέλ και την Φλερ. Μέσα σε ένα διάστημα δώδεκα ετών ζουν πέντε μέρες κλειδιά, μια για τον καθένα τους. Πρόκειται για πέντε κρίσιμες ημέρες, πολύ σημαντικότερες και πολύ πιο αποφασιστικές από οποιεσδήποτε άλλες, πέντε μέρες που αλλάζουν τους ίδιους και τις σχέσεις τους. Πέντε ημέρες που δεν θα αφήσουν πίσω τους τίποτα όμοιο πια.

Αμέσως μετά το πέρας της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση αναφορικά με τον κύκλο ζωής της οικογένειας με συντονίστρια την Μαριάννα Δρακοπούλου, κλινική ψυχολόγο Msc Ψυχοπαθολογίας - χοροθεραπεύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου