Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εκπαιδευτικό τριήμερο: Αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψη

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Αφηγηματικοί τρόποι υποστήριξης και θεραπείας
9-10-11 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη

«Ακόμη και στις πιο αποδυναμωμένες ζωές υπάρχει ζωντανή εμπειρία που βρίσκεται έξω από τα κυρίαρχες ιστορίες» 
με τις
Αφηγηματικές θεραπεύτριες, επόπτριες και εκπαιδεύτριες
Tali Gogol Ostrowsky, MSW, και Andrea Lazar, MA
από το Ινστιτούτο Barcai, Τελ Αβιβ, Ισραήλ

Ανοιχτή στο κοινό  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ εκδήλωση
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012, 7.00 μ.μ.- 9.30 μ.μ. 
Νέος χώρος
CITY COLLEGE, Αίθουσα Auditorium “Ροδούλα Κεχαγιά», 5οςόροφος
Λέοντος Σοφού 3, Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικό  Σεμινάριο

Σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου 2012
Κέντρο Biennestar, Βασ.Όλγας 181, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες: 6974-361096, adamharvatis@gmail.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ


Η κατάθλιψη εγείρει μία πρόκληση για τους θεραπευτές και τις θεραπεύτριες που θέλουν να υποστηρίξουν τους ανθρώπους που περνούν αυτή την οδυνηρή εμπειρία. Η κατάθλιψη περιορίζει την αντίληψη των ανθρώπων καθώς και την ικανότητά τους να δρουν με τρόπους που θα βοηθήσουν στο ξεπέρασμα των συνεπειών της. Κάνει τους ανθρώπους να χάνουν την αίσθηση του εαυτού τους, και τους ωθεί να κρίνουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους ως «αποτυχίες». Επιπλέον, η κατάθλιψη τείνει να υπονομεύει τη χρησιμότητα των θεραπευτικών συζητήσεων. 

Η αφηγηματική ψυχοθεραπεία δημιουργεί ένα ασφαλές, γεμάτο σεβασμό και παράλληλα επιδραστικό πλαίσιο για να υποστηρίξει τους ανθρώπους να αποδομήσουν τα αρνητικά συμπεράσματα για τους εαυτούς τους και τις ζωές τους. Αυτό το κάνει δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους να πάρουν μία ενεργητική θέση απέναντι στις συγκεκριμένες συνθήκες που υποστηρίζουν την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα τους βοηθά να διευρύνουν την εικόνα του εαυτού τους και της ζωής τους, να επανασυνθεθούν δηλαδή με τις δυνατότητές τους και να προσεγγίσουν έτσι προτιμώμενες κατευθύνσεις για τη ζωή τους. Αυτού του τύπου η εργασία κάνει δυνατό οι θεραπευτές να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί και να νιώθουν ενδυναμωμένοι παρά την επίδραση της κατάθλιψης.

Στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν συγκεκριμένες ιδέες και πρακτικές που είναι χρήσιμες για την εργασία με την κατάθλιψη.

- Η Andrea και η Tali θα μοιραστούν παραδείγματα από τη δική τους δουλειά αλλά και τη δουλειά των Michael White και David Epston, των δημιουργών της Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας. 

- Οι συμμετέχοντες /ουσες θα μπορέσουν να εξασκηθούν / κάνουν πρακτική και να βελτιώσουν τις θεραπευτικές τους δεξιότητες και τους ενθαρρύνουμε να φέρουν προς επεξεργασία τους προβληματισμούς και τα διλήμματα τους από τη δική τους θεραπευτική πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου