Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Λύθηκε το μυστήριο με τον «Μόγλη» του Βερολίνου

Γνωστή στις γερμανικές αρχές είναι η ταυτότητα ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος πέρυσι τον Σεπτέμβριο εμφανίστηκε στο δημαρχείο του Βερολίνου, λέγοντας ότι επέστρεψε από το δάσος όπου ζούσε τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια. Είχε πει ότι το όνομά του είναι Ρέι και μιλά αγγλικά και λίγα γερμανικά και ότι ζούσε στο δάσος με τον πατέρα του και αποφάσισε να βγει από εκεί όταν ο πατέρας του πέθανε. Είχε πει ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι και είναι μόνος του στον κόσμο...

Διαβάστε την ιστορία του ΕΔΩ

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πραγματικό του όνομα είναι Ρόμπιν, είναι 20 ετών, κατάγεται από την Ολλανδία και η ιστορία του είναι προϊόν φαντασίας.

Όπως αποδείχτηκε, είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του στην Ολλανδία – ανάμεσά τους και τον δύο ετών γιο του – για να αρχίσει μία καινούργια ζωή...

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν τον πίστεψε ποτέ, γιατί σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με κάποιον που είχε ζήσει πέντε χρόνια σε ένα δάσος.

Η γερμανική αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει την ταυτότητά του με τεστ DNA και με τη βοήθεια της Interpol. Τελικά, τη φωτογραφία του αναγνώρισαν αρκετοί ολλανδοί πολίτες, την περασμένη μόλις εβδομάδα.

Πλέον ο νεαρός ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου για απάτη. Τονίζεται ότι όλο αυτό το διάστημα, ελάμβανε τις φροντίδες των γερμανικών αρχών, του παρείχαν εκπαίδευση, στέγαση και χρήματα για να ζήσει.

Όπως αναφέρει η Vancouver Sun, η φροντίδα και η εκπαίδευση του νεαρού στοίχιζε περίπου 7.000 δολάρια το μήνα.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι εφόσον είναι ενήλικος και πολίτης της ΕΕ μπορεί να μείνει αν θέλει στο Βερολίνο, αλλά δε θα είναι πλέον υπό την προστασία του κράτους.
 
Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου