Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πάτρα: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφής για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι αιτήσεις εγγραφής για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) θα υποβάλλονται σε κάθε Κ.Δ.Α.Π. από 4 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου 2012.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) είναι δομές όπου τα παιδιά στον ελεύθερο τους χρόνου μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να δημιουργήσουν μαζί με τους φίλους τους μέσα σε ένα περιβάλλον ελευθερίας και ασφάλειας, με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου στελεχιακού δυναμικού.

Στόχος των ΚΔΑΠ είναι η φιλοξενία και η δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας από αυτή της εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι και 12 ετών και παιδιών με ελαφριάς μορφής αισθητηριακά ή κινητικά προβλήματα ώστε οι μητέρες να εναρμονίσουν τους αντικρουόμενους ρόλους μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Έτσι δίνεται στο παιδί η ευκαιρία μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες να έρθει σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό και να έρθει σε επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό και να προσεγγίσει με ευχάριστο τρόπο νέους χώρους της γνώσης, να ανακαλύψει και να διευρύνει τις δυνατότητες του.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα τις απογευματινές ώρες το χειμώνα και τις πρωινές το καλοκαίρι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης χωρισμένα σε ομάδες με βάση τις ηλικίες τους με θέματα όπως:

- Εικαστικά (ζωγραφική-κατασκευές)

- Μουσικοκινητικά παιχνίδια

- Εκπαιδευτικά προγράμματα με Η/Υ

- Θεατρικό Παιχνίδι

- Κουκλοθέατρο

- Ομαδικές Δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα

- Αθλοπαιδιές

- Ατομικές δραστηριότητες

Εκτός των καθημερινών δραστηριοτήτων τα ΚΔΑΠ διοργανώνουν και εκδηλώσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν 12 μήνες το χρόνο. Ωστόσο επειδή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για δραστηριότητες με τους γονείς τους κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες (πχ θαλάσσια μπάνια) εφαρμόζεται πρωινή λειτουργία.

Στα όρια του καλλικρατικού Δήμου Πατρέων λειτουργούν 4 ΚΔΑΠ και 2 ΚΔΑΠ – ΜΕΑ.

Οι μητέρες που έχουν δικαίωμα αίτησης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 Αίτηση

 Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

 Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας επικυρωμένο για το οικονομικό έτος 2011. Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 40.000 ευρώ.

 Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων εκτός των προηγούμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται κάθε φορά από τις ισχύουσες διατάξεις.

1 Δικαιολογητικά απασχόλησης

 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:

 Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της απασχόλησης, καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής Αιτήσεων συμμετοχής της παρούσας Πρόσκλησης, και

 αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του δευτέρου ή τουλάχιστον του πρώτου τριμήνου του 2011 ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψής της ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη.

 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτείται

 Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές, και

 Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται

 Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ή Βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .

2.4.2 Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.) και συγκεκριμένα

 Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ , απαιτείται

 αντίγραφο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ Ο.Α.Ε.Δ., Φορέα Υλοποίησης και ασκούμενης, και

 Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».

 Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Θ.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ , απαιτείται

 αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και

 Υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής», στην οποία θα γίνεται αναφορά στον αρ. πρωτ. της έγκρισης του Ο.Α.Ε.Δ.

 Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ, απαιτείται

 αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής, και

 Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».

 Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».



2.4.3 Δικαιολογητικά Ανεργίας

 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτείται:

 αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, έως την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και

 αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα προσκομισθεί βεβαίωση εξατομικευμένης έως 31/12/2012.

 Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένουν άνεργες, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ.

 Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

 Σημειώνεται ότι η τελική επιλογή και αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ σύμφωνα με την Προκήρυξη της 19/6/2012 με Α ρ. Πρωτοκόλλου 1034. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να ανατρέχουν και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. www. eetaa.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 09:00 - 14:00):

 ΚΔΑΠ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ (ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ 6) – 2610273422

 ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 186) – 2610425098

 ΚΔΑΠ ΝΟΤΙΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΕΥΒΟΙΑΣ 211) – 2610317770

 ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ (Π.Ε.Ο ΠΑΤΡΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 455, ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ) - 2610671973 
 
Πηγή: thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου