Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Yποτροφία ΗΕLMEPA για σπουδές στις περιβαλλοντικές επιστήμες

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του αείμνηστου Επίτιμου Προέδρου της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, υποτροφία ύψους Euro 15.000,00 για μεταπτυχιακές σπουδές μονοετούς διάρκειας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε περιβαλλοντικές επιστήμες σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. με βαθμό τουλάχιστον Λίαν Καλώς (7,5) δεόντως επικυρωμένου, ενώ πέραν της βαθμολογίας θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου.

Αλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι η προσκόμιση βεβαίωσης αποδοχής από το ξένο Πανεπιστήμιο και εγγραφής σε αυτό μεταφρασμένης και επικυρωμένης, καθώς και πτυχίου ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για πραγματοποίηση των σπουδών. Συγκεκριμένα:

Αγγλικά: Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS
Γαλλικά: Superieur III ή Sorbonne II
Γερμανικά: Mittelstufe III
Ιταλικά: Superiore
Ισπανικά: Superiore
Πορτογαλικά: Superior

Η αίτηση με τα πλήρη στοιχεία του/της αιτούντος/αιτούσης πρέπει να συνοδεύεται επίσης από συστατικές επιστολές από δύο καθηγητές του Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α απέκτησε το πτυχίο, ενώ για τους άρρενες υποψηφίους απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών. Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους ή νέες, που έχουν διατελέσει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων "Παιδική HELMEPA" και "Ναυτίλοι".
Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν μέχρι και την 31η Μαΐου 2012 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη "Υποτροφία". 
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου