Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μέρες αφιερωμένες στα μουσεία και στα παιχνίδια… στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη γιορτάζει και καλεί όλους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της.
Όλη την εβδομάδα δείτε στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης προβολή βίντεο και εικόνων από τα πιο γνωστά μουσεία του κόσμου.

Ελάτε να φτιάξουμε το μουσείο της καθημερινής ζωής του μέλλοντος: Φέρτε αντικείμενα που θεωρείτε πως θα ήταν χρήσιμα για έναν μελετητή της καθημερινής ζωής του 2012 αν τα έβρισκε 500 χρόνια μετά. Μπορείτε να ετοιμάσετε και ένα ταμπελάκι με πληροφορίες για τον μελλοντικό επισκέπτη. Η έκθεση μας θα στηθεί σταδιακά και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.
Από τα μουσεία του κόσμου στο δικό μας μουσείο. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές τάξεις από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνάσιο. (Μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς). Με τη μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Τετάρτη 16 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα

«Με τον Φράνκλιν πάμε παρέα στο μουσείο…». Φτιάχνουμε ένα μουσείο φυσικής ιστορίας με προϊστορικά ζώα. Για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 16 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα

Εμπνεόμαστε από τα μουσεία του κόσμου και φτιάχνουμε το δικό μας μουσείο! Κάθε παιδί φέρνει από το σπίτι του ένα αντικείμενο από τη σημερινή εποχή που πιστεύει πως αξίζει να διατηρηθεί και να εκτεθεί σε ένα μουσείο για να γνωρίσουν οι άνθρωποι του μέλλοντος πως ζούμε σήμερα. (Το αντικείμενο μπορεί να είναι και φωτογραφία). Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 19 Μαΐου, 11.30-13.30 το πρωί

«Εργαστήριο κατασκευής χειροποίητου σημειωματάριου». Κάνουμε μια γοητευτική αναδρομή στο παρελθόν και στους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος επιχείρησε να αποτυπώσει το λόγο και τις ιδέες του. Με παραδείγματα από σπάνιο αρχειακό υλικό της Βιβλιοθήκης εξοικειωνόμαστε με κάποιες από τις βασικές αρχές συντήρησης του χαρτιού και του βιβλίου. Στη συνέχεια δημιουργούμε με απλά υλικά και μέσα ένα χειροποίητο σημειωματάριο. Με την συντηρήτρια αρχαιοτήτων & έργων τέχνης Κική Καλαντζίδου. Για ενήλικες και εφήβους. Με Προεγγραφή. Στο 2ο όροφο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

21 Μαΐου έως 2 Ιουνίου : Παιχνίδι μέσα & έξω, παιχνίδι παντού!!

Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση!

Τετάρτη 23 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα

Με τα δώρα της φύσης…παίζω και δημιουργώ! Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση! Για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 23 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα
Με τα δώρα της φύσης…παίζω και δημιουργώ! Παιχνίδια εμπνευσμένα από τη φύση, μέσα στη φύση! Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 30 Μαΐου, 5.00-6.00 το απόγευμα

«Παραμυθοσαλάτα με… φρουτοσαλάτα….». Κάνουμε άνω κάτω τα αγαπημένα μας παραμύθια κι απολαμβάνουμε φρουτοσαλάτα στον κήπο μας. (Φέρτε από δυο φρούτα ο καθένας). Για παιδιά 3-6 ετών και τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 30 Μαΐου, 6.00-7.00 το απόγευμα

«Παραμυθοσαλάτα με… φρουτοσαλάτα….». Κάνουμε άνω κάτω τα αγαπημένα μας παραμύθια κι απολαμβάνουμε φρουτοσαλάτα στον κήπο μας. (Φέρτε από δυο φρούτα ο καθένας). Για παιδιά 7-12. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 2 Ιούνιου, 11.00-14.00 το πρωί

«Στη μαγεία των επιτραπέζιων παιχνιδιών» με την ομάδα του Playhouse Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζοντας τα καινούρια μας επιτραπέζια παιχνίδια που στο εξής θα διατίθενται στη Βιβλιοθήκη, σας προσκαλούμε σε έναν μαραθώνιο πρωτότυπων, εκπαιδευτικών αλλά και άκρως διασκεδαστικών παιχνιδιών με φαντάσματα, ιππότες, ζώα, ξωτικά και πολλά άλλα. Για παιδιά 4-84 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή. Σε συνεργασία με το Playhouse Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

Πηγή: Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου