Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Λογοτεχνική εβδομάδα στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου

Στο έργο του συγγραφέα, Γιώργου Λεκάκη, ο οποίος ασχολείται και με θέματα λαογραφίας, ο Σύλλογος «Αριστοφάνης» (www.aristofanis.com), του Μονάχου, αφιέρωσε μία εβδομάδα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα ελληνικά σχολεία της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Πυθαγόρας».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Δίχως τη δική τους συμμετοχή και προσφορά σίγουρα δε θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα και την ποιότητα στη παρουσία μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αριστοφάνης», Παναγιώτης Μιχαηλίδης. Και συνεχίζει: «Ο Γιώργος Λεκάκης, πραγματοποίησε επισκέψεις στα σχολεία, όπου συζήτησε με τους μαθητές θέματα που αφορούν στη λογοτεχνία και την ποίηση, ενώ ήταν υπεύθυνος του 1ου Διαγωνισμού Στίχων, στους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου, βάζοντας έτσι το λιθαράκι του για την έναρξη μιας καινούργιας εκδήλωσης, αφιερωμένη στον στίχο και την ποίηση».

Κατά την παραμονή του στο Μόναχο, ο Έλληνας συγγραφέας παρουσίασε σε εκδήλωση το βιβλίο του «Παξοί, τα νησιά του πάθους», (εκδ. «Ερωδιός»), όπου παραβρέθηκαν πολλά επίσημα πρόσωπα, εκπρόσωποι του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Σχολικών Επιτροπών, όπως και ο μεγάλος δάσκαλος της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής, Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Ο Σύλλογος «Αριστοφάνης», σε συνεργασία με τον Κρητικό Σύλλογο Μονάχου, αποφάσισαν να συνεχίσουν και του χρόνου τις λαογραφικές παρουσιάσεις του Γιώργου Λεκάκη, το βιβλίο του οποίου «Γαύδος, η αρχαία Ωγυγία» θα παραδοθεί, ως αναμνηστικό δώρο, σε όλους τους απόφοιτους της 3ης Λυκείου στο Μόναχο.
 
Πηγή: ana-mpa via Greek Europe Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου