Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Διάλεξη «Το διαδίκτυο στον κόσμο και ο κόσμος του διαδικτύου»

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά τον κύκλο διαλέξεων «Ζητήματα Επικοινωνίας».

Η τέταρτη εκδήλωσή, με θέμα: «Το διαδίκτυο στον κόσμο και ο κόσμος του διαδικτύου. Συμπεράσματα από το World Internet Project»

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το World Internet Project (WIP), μια διεθνής συνεργασία 35 ινστιτούτων, ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημιακών τμημάτων που συντονίζονται από το Center of Digital Future της Annenberg School, USC. Εταίρος του WIP είναι και η Κύπρος, όχι όμως η Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα σχολιαστούν τα βασικά ευρήματα που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου στην Ελληνοκυπριακή και Τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ειδική αναφορά θα γίνει στις διαδικτυακές συναλλαγές, στη χρήση του διαδικτύου από τους νέους, καθώς και στον τρόπο που αυτό μπορεί να συμβάλλει στο διάλογο γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα.

Με το κοινό συζητούν οι προσκεκλημένοι ομιλητές από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου:
Νικόλας Τσαπατσούλης, Επίκουρος Καθηγητής
Δήμητρα Μηλιώνη, Λέκτορας
Βάϊα Δουδάκη, Λέκτορας
και ο
Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του WIP στην Κύπρο κ. Νίκος Δεμερτζής, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Απριλίου 2012, στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), στο «Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης», ώρα 6:00 μ.μ.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου