Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός αφίσας για μαθητές γυμνασίου «Μια ζωή … ποδήλατο»

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας-Κέντρο ΓΑΙΑ ανακοίνωσε ότι διοργανώνει Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Αφίσας που απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ των Γυμνασίων όλης της χώρας με θέμα τα Μέσα Μεταφοράς και τίτλο « Μια ζωή … ποδήλατο».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την ανθρώπινη επίδραση στο παγκόσμιο περιβάλλον και την ανάγκη για δράση, αλλά και να προβάλουν τις λύσεις που αφορούν κάθε έναν από εμάς. Οι μαθητές θα αποτυπώσουν εικαστικά τη συμμετοχή των μέσων μεταφοράς στο πρόβλημα της παγκόσμιας αλλαγής του κλίματος και θα δώσουν το μήνυμα της χρήσης του ποδήλατου σαν μέρος της λύσης για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.gnhm.gr→ Σήμερα στο Μουσείο

Όροι συμμετοχής: 1) Κάθε σχολική τάξη μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό με μία ομάδα έως 5 άτομα και με μόνο 1 έργο 2) Το έργο πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό και 3) Το έργο θα έχει δημιουργηθεί με την επίβλεψη εκπαιδευτικών του σχολείου
Προδιαγραφές αφίσας: Μέγεθος : 70Χ60 cm -Τεχνοτροπία : Ελεύθερη
·Μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτοιμα μέσα: φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, ή περιοδικών, καθώς και παλιά χαρτιά, που θα αποτελούν μέσο πρωτότυπης έκφρασης για ένα τελικό αποτέλεσμα.
·Το έργο θα είναι δισδιάστατο και δεν θα είναι τοποθετημένο σε πλαίσιο
·Το έργο θα έχει τίτλο, δηλαδή ένα επικοινωνιακό μήνυμα
·Το έργο θα είναι ομαδικό

Προδιαγραφές φακέλου: Ο φάκελος πρέπει εκτός από το έργο, να περιέχει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ συμπληρωμένη την συνημμένη αίτηση συμμετοχής, με όλα τα ονόματα των μαθητών που δούλεψαν για τη δημιουργία της αφίσας.
Κριτήρια επιλογής των έργων που θα βραβευθούν θα είναι η σχέση με το θέμα, η πρωτοτυπία, η πρωτοτυπία του τίτλου, το χρώμα, η τεχνική, η ικανότητα μετάδοσης του μηνύματος ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να το παρασύρει προς τις οικολογικές αποφάσεις:
Μπορεί να με παροτρύνει για να αναλάβω δράση; Μπορεί να μου δημιουργήσει συναισθήματα;

Η προθεσμία υποβολής των έργων λήγει στις 4 Μαΐου 2012. Τα έργα μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή να παραδοθούν ( Τρίτη έως Παρασκευή 09:00 – 14:30 ) στην διεύθυνση:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Τμήμα Εκπαίδευσης - Λεβίδου 13 - Τ.Κ. 145 62 Κηφισιά
Τα έργα θα κρίνει πενταμελής επιτροπή, η οποία θα απονείμει το βραβείο που είναι από μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στα παιδιά της ομάδας που θα διακριθεί. Μια επιλογή των έργων θα εκτεθεί στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από την Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2012 ) έως την Ημέρα Περιβάλλοντος ( 5 Ιουνίου 2012).

Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου