Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός ACT για δημιουργία DVD από μαθητές 14-18 ετών

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου ACT (Adapting to Climate Change in Time), το «Φόρουμ των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου», με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πρόγραμμα LIFE) προκηρύσσει ένα διεθνή διαγωνισμό που απευθύνεται σε μαθητές 14-18 ετών για τη δημιουργία ενός Πολυμεσικού CD Rom ή DVD με θέμα: Η Αλλαγή του Κλίματος–Αντίληψη και κατανόηση του φαινομένου, Συνειδητοποίηση των συνεπειών και των προοπτικών, Προτάσεις και στρατηγικές προσαρμογής.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή που παράγεται από τη ρύπανση και από την άκριτη εκμετάλλευση των πόρων της γης, έτσι ώστε κάθε πολίτης να ασκήσει πίεση στους κυβερνόντες για να αναγκαστούν να ενεργοποιήσουν τις κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπιση των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την εξεύρεση λύσεων πριν να είναι πολύ αργά. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα Γυμνάσια των πόλεων εταίρων του έργου (δηλαδή του Δήμου Bullas (Ισπανία), των Δήμων που συμμετέχουν στο «Φόρουμ της Αδριατικής και του Ιονίου", της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας και της Ελλάδας).

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τη κατασκευή τη δημιουργία ενός Πολυμεσικού CD Rom ή DVD (Power Point ή βίντεο) με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά. Το Πολυμεσικού CD Rom ή DVD μπορεί να κατασκευασθεί :
• από μια τάξη στο σύνολό της
• από μια ομάδα μαθητών μιας μόνο τάξης
• από μια ομάδα μαθητών που ανήκουν σε διαφορετικές τάξεις του ίδιου σχολείου.
Κάθε ομάδα μπορεί να δέχεται το συντονισμό και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Υπογραμμίζεται η σημασία της ομαδικής εργασίας, από κοινού, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας εμβάθυνσης και ανάλυσης του θέματος.

Κάθε "Πολυμεσικό CD Rom ή DVD" πρέπει να συνοδεύεται από μια γραπτή σύντομη περιγραφή (έως 20 γραμμές) στην τοπική γλώσσα και στα αγγλικά.
Οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται από:
όνομα, πλήρη διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, e-mail του σχολείου;
λίστα των μαθητών / συντακτών του " Πολυμεσικού CD Rom ή DVD ", πλήρης με ημερομηνίες γέννησης, τάξη και τμήμα.
πλήρες όνομα των εκπαιδευτικών και των συντονιστών των εργασιών καθώς και τα μαθήματα που διδάσκουν;
πλήρες όνομα του διευθυντή του σχολείου και επικεφαλής του Ιδρύματος.
παροχή άδειας χρήσης του " Πολυμεσικού CD Rom » για το έργο και για τις διάφορες δραστηριότητες του προγράμματος «ACT ΑΛΛΑΖΩ" (Η άδεια πρέπει να υπογράφεται από τον συντονιστή καθηγητή ή τον Διευθυντή).
Το σχολείο που επιθυμεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό συλλέγει και υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα μέσω ταχυδρομείου στην παρακάτω διεύθυνση: Comune di Ancona –
Forum delle Citta dell’Adriatico e dello Ionio,
Progetto “ACT Change”,
Largo XXIV Maggio, 1 –
60100 ANCONA, ITALIA.

Οι συμμετοχές πρέπει να σταλούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012, με βάση τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Βραβεία
1η θέση, προμήθεια προϊόντων πληροφορικής (υλικού και λογισμικού) για ποσό ίσο με 5.000 ευρώ;
2ο βραβείο: προμήθεια βιβλίων σχετικών με το θέμα του διαγωνισμού για αξία €300
3ο βραβείο: προμήθεια βιβλίων σχετικών με το θέμα του διαγωνισμού για αξία €150
 
Πηγή: diorismos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου