Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΧΑΝΘ: Προγράμματα για Άνεργους

Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης αισθάνεται ότι είναι πολύ σημαντικό οι νέοι άνθρωποι της πόλης μας που είναι αποδέκτες της σκληρής πραγματικότητας της ανεργίας, να μείνουν κοντά στα προγράμματα της, παρέχοντας τους μέσα από αυτά ηθική, κοινωνική και ψυχολογική στήριξη.

Η ενεργητικότητα, η αυτοπεποίθηση, η καλή διάθεση, η δημιουργικότητα, η κοινωνικότητα και η ομαδικότητα είναι κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των νέων που πλήττονται και καταβάλλονται λόγω των καθημερινών δυσκολιών στην οικογένεια (μείωση οικογενειακού εισοδήματος, απώλεια εργασίας του ενός ή και των δυο γονέων στους οποίους οι νέοι βασίζονται) καθώς επίσης και από τη μη εύρεση εργασίας από τους ίδιους. Επιπλέον για τους μεγαλύτερους, η ξαφνική απώλεια εργασίας δημιουργεί δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή τους. Τα θετικά συναισθήματα περιορίζονται και αντικαθίστανται από αρνητικά, όπως αυτά του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η ΧΑΝΘ με τη δράση της Ανοιχτές Πόρτες ενεργοποιεί τα μέλη της σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα δημιουργικής διεξόδου της νεότητας από τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της οικονομικής κρίσης με την εμπλοκή τους, σε ομαδικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές, αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα της.

Φορέας οργάνωσης και υλοποίησης είναι το Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 241007, εσωτ.884, e – mail: socialaction@ymca.gr.
 
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου