Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση: «Μετά το λύκειο τι; Η μεταλυκειακή εκπαίδευση στην περίοδο της κρίσης»

O Δήμος Καβάλας στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις δυνατότητες σπουδών που παρέχονται μετά την ολοκλήρωση της βασικής σχολικής εκπαίδευσης, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση με θέμα: «Μετά το λύκειο τι; Η μεταλυκειακή εκπαίδευση στην περίοδο της κρίσης», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι:

1. Χρήστος Ταουσάνης, σύμβουλος σταδιοδρομίας, εταιρία Employ με θέμα: «Επιλέγοντας σπουδές και επάγγελμα».

2. Δημήτρης Καβάκας, εκτελεστικός διευθυντής Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης (μεταλυκειακό τμήμα) – ΑΝΑΤΟΛΙΑ με θέμα: «Επιλέγοντας σύστημα εκπαίδευσης: Τα εκπαιδευτικά συστήματα σε Ευρώπη και Αμερική».

3. Νινέτα Γόδη, συμβουλευτική ψυχολόγος με θέμα: «Διαχείριση άγχους σε περίοδο εξετάσεων: διαδραστική παρουσίαση σε γονείς».

4. Τατιάνα Ταΐρη, συμβουλευτική ψυχολόγος με θέμα: «Διαχείριση άγχους σε περίοδο εξετάσεων: διαδραστική παρουσίαση σε μαθητές».

Αξίζει να τονιστεί η διαδραστική παρουσίαση που θα γίνει από τις δυο ψυχολόγους ξεχωριστά για γονείς και μαθητές, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν και πολλές φορές συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της εξεταστικής περιόδου. 
 
Πηγή: kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου