Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα η εφαρμογή του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Η επίσημη έναρξη έγινε από το 66ο δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ξηροκρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, παρουσία του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την υποστήριξη του προγράμματος Ανακύκλωσης με έναν Μπλε κάδο του δήμου Θεσσαλονίκης. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την χρηματοδότηση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.).

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται στις τάξεις των σχολείων, με ειδικούς εκπαιδευτές, κατά την σχολική περίοδο 2011-2012. Θα πραγματοποιηθούν 300 παρουσιάσεις σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, διάρκειας μιας ώρας η καθεμιά.

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς σημείωσε ότι γεωγραφικά το πρόγραμμα στα σχολεία παρακολουθεί την τοποθέτηση των κάδων και για το λόγο αυτό ξεκίνησε από την 2η δημοτική κοινότητα όπου έχουν ήδη τοποθετηθεί μπλε κάδοι. Ανέφερε ότι στις επόμενες 20 ημέρες και εφόσον ολοκληρωθεί η χωροθέτηση των κάδων στην 1η Δημοτική Κοινότητα και στην Τριανδρία θα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 2.000 μπλε κάδοι μέσα σε σημεία της πόλης, σε κεντρικές αρτηρίες και έξω από κάθε σχολείο.

Επίσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανάπτυξης της Ανακύκλωσης θα χορηγούνται στους μαθητές οι χαρακτηριστικές γαλάζιες σακούλες, ενώ θα τοποθετηθούν μέσα στα σχολεία μικρότεροι κάδοι ανακύκλωσης, χωρητικότητας 240 λίτρων όπου θα συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα υλικά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου