Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Κατασκευή: Παπλωματοθήκη

Προσοχή! Η κατασκευή που σας προτείνουμε απαιτεί τουλαχιστον δύο γενιές με ταλέντο! Αν το παιδί σας ζωγραφίζει, δημιουργεί τα δικά του κόμικ και γενικά έχει ανεξάντλητα αποθέματα φαντασίας, αξοποιήστε το! Επιλέξτε μία σειρά σκίτσων, ζωγραφιών κλπ. και δημιουργήστε μαζί του την προσωπική παπλωματοθήκη σχεδιασμένη από.. το μικρό σας καλλιτέχνη! 


Πώς θα το κάνετε; Αφού έχετε επιλέξει τα σχεδια που θα κοσμήσουν την παπλωματοθήκη, περάστε τα με τη βοήθεια ενός σκάνερ σε ηλεκτρονική μορφή και επεξεργαστείτε το σχεδιο μέ τη βοήθεια ενός λογισμικού, πχ Photoshop (Αν το παιδί σας είναι εξοικειωμένο με σχεδιαστικά προγράμματα, ευχαριστιέται εξίσου να ζωγραφίζει στον υπολογιστή και ο δικός σας χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος, σας προτείνουμε να προτιμήσετε την απευθείας ψηφιακή δημιουργία). Στη συνέχεια εκτυπώνετε τις επιλογές σας στο επιθυμητό μέγεθος. 

Μία παρενθεση: Έχετε προνοήσει και προμηθευτεί μαρκαδόρους μόνιμης γραφής για υφασματα και το ύφασμα/ παπλωματοθήκη. Για να είστε σίγουροι/ες ότι μπορείτε να πλένετε άφοβα τη δημιουργία σας, δοκιμάστε σε κάποιο μικρότερο κομάτι υφάσματος, κάνοντας ένα σχέδιο και βάζοντάς το να πλυθει. Επίσης, για τη δική σας ευκολία, πριν περάσετε στο επόμενο βήμα, σιδερώστε την παπλωματοθήκη.

Θεωρητικά, έχουμε καταλήξει στην τελική σειρά των σχεδίων και προχωράμε: σταθεροποιούμε την πρωτη εκτύπωση (χαρτί) σε ένα σκληρό χαρτόνι, το οποίο τοποθετούμε κάτω από την παπλωματοθήκη, παίρνουμε τους μαρκαδόρους μας και... ξεκινάμε την πατιτούρα (ξεπατίκωμα). Αν η καλλιτεχνική φλέβα του παιδιού σας προέρχεται από εσάς, να είστε αισιοδόξοι ότι θα ολοκληρώσετε εγκαίρως την παπλωματοθήκη. Αν πάλι το κληρονομικό χάρισμα έχει προσπεράσει τη δική σας γενιά, δοκιμάστε να το κάνετε σε σεντόνι για την άνοιξη.

Για να δείτε αναλυτικές φωτογραφίες και περιγραφή ανά στάδιο κατασκευής, θα επισκεφτείτε το ιστολόγιο της μαμάς του Daniel που είχε την ιδέα (και τις δεξιότητες). Αν αποφασίσετε να το κάνετε κι εσείς, στείλτε μας φωτογραφίες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου