Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ποδηλατικό ταξίδι με σκοπό τη δικαίωση των ΑμΕΑ

Με το δικό του τρόπο ο κ. Σπύρος Καρατζούλης θα προσπαθήσει να προσφέρει ένα ελπιδοφόρο μέλλον στα άτομα με ειδικές ανάγκες που διαμένουν στην Φλώρινα.

Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει από την ακριτική πόλη της Φλώρινας με τελικό προορισμό την Αθήνα.
Ο λόγος που τον ωθεί σε μια τέτοια κίνηση είναι η έλλειψη ειδικού σχολείου στη Φλώρινα, για τα 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικίας από 14 έως 28 χρονών.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση που απέστειλε στην zougla.gr γνωστοποιεί το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε μερικές ημέρες, θα ξεκινήσω ένα ποδηλατικό ταξίδι από την ακριτική πόλη της Φλώρινας με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Ο λόγος που με ωθεί να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι, είναι η έλλειψη ειδικού σχολείου στη Φλώρινα, για τα 33 παιδιά με ειδικές ανάγκες, ηλικίας από 14 έως 28 χρονών. Τα παιδιά αυτά, φιλοξενούνται σε τρεις μόνο αίθουσες στο κτίριο του ΕΠΑΛ αντιμετωπίζοντας ελλείψεις αιθουσών, ειδικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Θέλοντας να προβάλλω το πρόβλημα, και να φωνάξω γι’ αυτούς που δεν μπορούν να φωνάξουν από μόνοι τους, θα ποδηλατήσω 610 χιλιόμετρα ως την Αθήνα, τα οποία θα καλυφθούν μέσα σε 48 ώρες. Θα είμαι μόνος, χωρίς συνοδεία και θα διανυκτερεύσω στο δρόμο.
Πρώτη στάση θα είναι η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, στην Κοζάνη, όπου θα επιδώσω έγγραφη διαμαρτυρία στον Περιφερειάρχη κ. Δακή. Τελικός προορισμός το Υπουργείο Παιδείας, όπου και θα επιδώσω το ίδιο έγγραφο στην Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου.

Στο ταξίδι αυτό θα περάσω από Πτολεμαίδα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λαμία, Θήβα, Ελευσίνα για να καταλήξω στην Αθήνα με την ελπίδα κάποιοι να με ακούσουν, κάτι να αλλάξει…».

Πηγή: zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου