Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πανελλαδικό Συνέδριο Εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων


Αγαπητοί συνάδελφοι
Βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου, και προετοιμάζουμε το ετήσιο πανελλαδικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου στην ΑΣΚΤ. (Δείτε το πρόγραμμα και την άδεια συμμετοχής).
Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για όλους μας και δυστυχώς με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη η εκπαίδευση και όλη η ελληνική κοινωνία θα βρίσκονται, όπως όλοι μας διαβλέπουμε, σε ακόμα δυσχερέστερη θέση. Για την ενημέρωσή μας και την αντιμετώπιση της κρίσιμης αυτής κατάστασης, η παρουσία όλων μας σ’ αυτό το συνέδριο είναι απαραίτητη.

Το Συνέδριο της Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Πειραιώς 256) από 5 έως 9 Σεπτεμβρίου 2011, ώρες 09:00-14:00 και 16:00-20:00.

Για τις ημέρες αυτές, δόθηκε άδεια απουσίας από το ΥΠΕΠΘ (62405/Γ2 01-06-11), για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ08 από όλη την Ελλάδα, την οποία ελπίζουμε να έχετε παραλάβει ήδη στα σχολεία σας.

Άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους

«2. Όμοιες άδειες μπορεί να χορηγούνται για συμμετοχή σε συνέδρια, συνδιασκέψεις, σεμινάρια και κάθε είδους συναντήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, εφ’ όσον η συμμετοχή κρίνεται συμφέρουσα για την υπηρεσία».

«Άδεια απουσίας οφείλει να χορηγήσει το Σχολείο με βάσει τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, άρθρου 59 § 2 Ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α/9-2-2007, τη ΣΤ 5/23/14-4-2000 Υπουργική απόφαση, χαρακτηρίζεται ως ειδική επιμορφωτική.»

Δεχόμαστε καταγγελίες μελών για παρεμπόδιση από τις κατά τόπους Δ/νσεις, στη συμμετοχή τους στα Συνέδρια της Ένωσης, όπου ορισμένοι συνάδελφοι για να παραβρεθούν σ’ αυτά, υποχρεώνονται να πάρουν άδεια από την κανονική τους, γεγονός απαράδεκτο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σκόπιμο είναι να κατατίθεται γραπτή αίτηση στη Δ/νση για ειδική επιμορφωτική άδεια, επισυνάπτοντας το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σε περίπτωση δυσκολίας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε έγκαιρα με την Ένωση για την παρέμβασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου