Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δωρεάν ψυχοθεραπεία σε ανέργους, στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ανέργους θα προσφέρουν από τον Οκτώβριο πέντε ψυχολόγοι και ψυχίατροι στη Θεσσαλονίκη. Στόχος τους είναι να φέρουν σε επαφή τους ανθρώπους αυτούς, να τους δώσουν την ευκαιρία να μοιραστούν το πρόβλημά τους με άλλους και να αναζητήσουν μια διέξοδο μέσω της ανταλλαγής εμπειριών.

«Επί ένα χρόνο σκεφτόμασταν πώς θα οργανώσουμε την προσπάθεια αυτή. Τελικά τα καταφέραμε κι από τον Οκτώβριο, οπότε θα αρχίσουν να γίνονται οι ομάδες ψυχοθεραπείας, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έμειναν άνεργοι και να ενσταλάξουμε ελπίδα στην ψυχή τους», τονίζει στην εφημερίδα Μακεδονία η κλινική ψυχολόγος Νένα Κουνατίδου.

Οι συνεδρίες ψυχοθεραπείες θα γίνουν σε δύο ομάδες 8-10 ατόμων και θα είναι διάρκειας 12-16 εβδομάδων. Η κάθε συνεδρία, που θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα, θα έχει διάρκεια από μία έως μιάμιση ώρα. Ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί.

Πληροροφίες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, στο τηλέφωνο 2310-277427, ενώ από τον Οκτώβριο οι συνεδρίες θα γίνονται σε ιδιωτικό χώρο στην οδό Εγνατία 77.
Πηγή: newssalonika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου