Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα του EDF "Disability Voice"

Ποιος είπε ότι η έννοια της ένταξης είναι απλά σημαντική; Για τα άτομα με αναπηρία, η ένταξη δεν είναι μόνο σημαντική, πρόκειται για έννοια ζωτικής σημασίας. Παράλληλα, ας σκεφτούμε τη σημασία της ένταξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Το αναπηρικό κίνημα πήρε το λόγο κατά την έναρξη των συζητήσεων υψηλού επιπέδου σχετικά με τις νέες προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2010 – 2020 που διοργανώθηκαν από την ουγγρική Προεδρία, επισημαίνοντας την έλλειψη διαβούλευσης με την Κοινωνία των Πολιτών. Η έλλειψη διαβούλευσης οδήγησε τη διάσκεψη σε «αδύναμα» αποτελέσματα. Περιμένουμε οι επικείμενες Ευρωπαϊκές Προεδρίες της Πολωνίας αλλά και της Δανίας να διαβουλευτούν περισσότερο. Συμπράξεις και σταθερές σχέσεις μπορούν να συγκροτηθούν οδηγώντας σε απτά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό το τεύχος της «Φωνής των Ατόμων με Αναπηρία» επικεντρώνεται στην ένταξη: πρώτα θα διαβάσετε για το Ψηφιακό Θεματολόγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) αγωνίστηκε για τη συμπερίληψη εναλλακτικών προοπτικών και δυνατοτήτων, καθώς και για τα ηλεκτρονικά συστήματα πιστοποίηση και επιβεβαίωση ταυτότητας όταν αυτά τεθούν σε εφαρμογή. 

Στη συνέχεια, θα μάθετε για ένα άτυχο και συνάμα κλασικό παράδειγμα διάκρισης κατά την προσπάθεια ένταξης και ως εκ τούτου τη δυνατότητα άσκησης του θεμελιώδους δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας εντός της ΕΕ.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημόσιων Οργανισμών Τυχερών Παιγνίων και το αναπηρικό κίνημα υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και την προώθηση της ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Πηγή: blind.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου