Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τουρνουά μπόουλινγκ ατόμων με αναπηρία

Οι οδηγίες των προπονητών έχουν δοθεί. Οι παίκτες είναι έτοιμοι να σταθούν πίσω από τη γραμμή foul για να πετύχουν το στόχο τους: να κερδίζουν πόντους ρίχνοντας κάτω όσο περισσότερες κορίνες (pins) μπορούν. Να κάνουν strike και spares. Ο αγώνας αυτός μπορεί να διέπεται από τις αρχές κάθε παιχνιδιού bowling, θα είναι όμως διαφορετικός από τους άλλους κι αυτό γιατί όλοι οι παίκτες που θα συμμετάσχουν έχουν κάποια αναπηρία.
Στο τουρνουά μπόουλινγκ ατόμων με αναπηρία, που διοργανώνει αύριο στη Θεσσαλονίκη η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ), στο πλαίσιο των προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό περίπου 120 αθλητές. «Οι παίκτες, που προέρχονται από διάφορους φορείς της Θεσσαλονίκης, θα αγωνιστούν -ανάλογα με το επίπεδο ικανοτήτων τους- σε 12 ομάδες και 4 κατηγορίες στο τουρνουά, που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στόχος είναι η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού και η ενδυνάμωση των σχέσεων των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ατόμων με αναπηρία», αναφέρει στον «Α» η γυμνάστρια και υπεύθυνη της διοργάνωσης Ελένη Ρίγγα.

Η ΕΨΥΚΑ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί 11 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, όπου φιλοξενούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη. Το τουρνουά θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα φιλοξενηθεί στο planet bowling - Εμπορικό Κέντρο City Gate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου