Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άκου το βιβλίο...

Το bookbook σάς παρουσιάζει βιβλία που ... ακούγονται. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και περιηγηθείτε στις διάφορες ενότητές του! Καλή ανάγνωση και καλή ακρόαση!!!
Λίγα λόγια για το bookbook:
Το bookbook.gr είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, με στόχο την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

Συντηρείται και τροφοδοτείται από γονείς που τους αρέσει να διαβάσουν στα παιδιά τους, εκπαιδευτικούςπου χρησιμοποιούν τα βιβλία μέσα στην τάξη τους, βιβλιοθηκάριους που προωθούν τα παιδικά βιβλία στη βιβλιοθήκη τους, φιλόλογους που αναζητούν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών με τη λογοτεχνία και την ποίηση και παιδιά που... διαβάζουν!

Αφετηρία μας είναι η πεποίθηση πως η ανάγνωση είναι απόλαυση, συναρπαστικός δρόμος ανακάλυψης και επικοινωνίας, με τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Θέλουμε τα βιβλία να παίζουν κεντρικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή με τα παιδιά μας κι όχι να είναι μια τυχαία, σπάνια ή ευκαιριακή συνάντηση. 
Έτσι εκτός από την παρουσίαση των καινούργιων βιβλίων και την κριτική αυτών που διαβάσαμε, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γέφυρες από τα βιβλία προς τους συγγραφείς και τους εικονογράφους τους, και εντάσσουμε με τα θέματα που επιλέγουμε, τα βιβλία στην αφετηρία κάθε ταξιδιού ή αναζήτησης που ξεκινάμε.

Το bookbook.gr θα παρουσιάζει κάθε μήνα τις νέες κυκλοφορίες παιδικών και νεανικών βιβλίων.

Στην ενότητα βιβλία που διαβάσαμε, θα μιλάμε για βιβλία παλιότερα ή καινούρια που διαβάσαμε και προτείνουμε να διαβάσετε κι εσείς. Εδώ τα βιβλία παρουσιάζονται ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται, διαχωρισμός που λειτουργεί μάλλον ως ένδειξη για το βαθμό της αναγνωστικής δυσκολίας και της θεματολογίας τους. Στην ενότητα αυτή μπορούμε επίσης να συζητάμε γι' αυτά τα βιβλία και να τα σχολιάζετε κι εσείς. Σε πολλά από αυτά θα μπορείτε ακόμη να «ρίξετε μια ματιά» ξεφυλίζοντας μερικές από τις σελίδες τους.

Το BookBook.gr φιλοδοξεί να γίνει μια παρέα αναγνωστών και φίλων των βιβλίων. Γι' αυτό θα θέλαμε να μοιραστούμε και τις δικές σας αναγνωστικές εμπειρίες ή και να μας προτείνετε βιβλία που έχετε διαβάσει και σας άρεσαν ή το αντίθετο!

Επειδή το διάβασμα είναι παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν παιχνίδια με τα βιβλία, τις ιστορίες, τις λέξεις και τους ήρωες τους.

Στα βιβλία που ακούγονται μπορείτε να ακούσετε αποσπάσματα από επιλεγμένα βιβλία γιατί «είναι ωραία να σου διαβάζουν...»

Στο Θέμα του μήνα θα βρείτε παρουσιάσεις που μέσα από βιβλία διαφορετικών ειδών (λογοτεχνίας, γνώσεων, ποίησης) αλλά και με προτάσεις δραστηριοτήτων, προσεγγίζουν θέματα που αφορούν γονείς και παιδιά ή εκπαιδευτικούς και αφορούν μικρότερα ή μεγαλύτερα καθημερινά ζητήματα.

Mε την συμμετοχή σας, το bookbook.gr θα γίνει πιο ζωντανό, θα καλύψει τα κενά του και θα πραγματοποιήσει τους στόχους του.

Πρόθεση μας είναι να διατηρήσουμε το δικαίωμά να σχολιάζουμε και να προτείνουμε εκείνα τα βιβλία που θεωρούμε πως συμφωνούν με την άποψη μας για την ανάγνωση στις παιδικές ηλικίες.

Περιμένουμε στο info@bookbook.gr τις εντυπώσεις, τις προτάσεις σας, ή τις παρατηρήσεις σας.

Ειρήνη Βοκοτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου