Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2011

Αρχίζει στις 15 Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για το 2011. Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Χανίων του Οργανισμού Εργατικού Εστίας, η απογραφή θα διαρκέσει έναν μήνα. 
Θα ξεκινήσει με αλφαβητική σειρά στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου. Οι ώρες απογραφής θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: Κατά το έτος 2011 δικαιούνται να λάβουν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, όσοι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και τα μέλη των οικογενειών αυτών, δεν έλαβαν Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2010 ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2010 ή εισιτήρια κρουαζιέρας έτους 2010. Εξαιρούνται οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, οι άγαμες μητέρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες.
Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που σε ένα ζευγάρι δεν είναι και οι δύο δικαιούχοι του Ο.Ε.Ε και ο δικαιούχος σύζυγος δεν προστατεύει στο ασφαλιστικό του βιβλιάριο τα τέκνα του, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και δεν δικαιούται των παραπάνω παροχών κάθε έτος, άσχετα αν έχει από τρία (3) τέκνα και άνω, πάρα μόνο όπως και οι λοιποί δικαιούχοι ανά έτος δηλαδή χρόνο παρά χρόνο.

Στην περίπτωση που είναι και δύο σύζυγοι εργαζόμενοι και δικαιούχοι Ο.Ε.Ε, θα προσκομίζονται τα ασφαλιστικά βιβλιάρια και των δύο συζύγων καθώς και το οικογενειακό βιβλιάριο (εφόσον υπάρχει), προκειμένου να ανοιχθεί ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ οικογενειακή μερίδα με όλα τα μέλη που συμπεριλαμβάνονται στο Εκκαθαριστικό της Εφορίας και είναι δικαιούχοι του Ο.Ε.Ε. 
Στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο συζύγους έχει απογραφεί το έτος 2010 αποκλείεται και ο έτερος σύζυγος από την παροχή του Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2011, προκειμένου να απογραφούν και οι δύο το 2012. 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Προστατευόμενα μέλη - τέκνα των δικαιούχων, όπως προκύπτει από το βιβλιάριο του ασφαλιστικού φορέα δικαιούνται των παροχών μέχρι της συμπλήρωσης του 18ου έτους της ηλικίας τους ή του 24ου εφόσον είναι άνεργα ή του 26ου εφόσον σπουδάζουν σε οποιαδήποτε Δημόσια Σχολή ημεδαπή, αλλοδαπή.
Όσον αφορά προστατευόμενα τέκνα, άνω του 26ου έτους της ηλικίας τους δεν δικαιούνται παροχές, εκτός από προστατευόμενα τέκνα ΑμεΑ .
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 
1 Οι εργαζόμενοι που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και έχουν πραγματοποιήσει εκατό (100) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2010.
2 Οι εργαζόμενοι σε οικοδομικές εργασίες που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει εβδομήντα πέντε (75) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2010.
3 Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού και έχουν πραγματοποιήσει πενήντα (50) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2010. 
4 Οι άγαμες μητέρες και μονογονεϊκές οικογένειες, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού εφόσον έχουν πραγματοποιήσει πενήντα (50) ημέρες εργασίας ή πενήντα (50) ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας μέσα στο έτος 2010. 
Επισημαίνεται ότι μονογονεϊκές για τη λήψη παροχών από τον Ο.Ε.Ε. νοούνται οι οικογένειες στις οποίες υπάρχει ΜΟΝΟ ένας γονέας εν ζωή όπως χήρες, χήροι, άγαμοι πατέρες ή περιπτώσεις αφανείας και σε καμία περίπτωση οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς. 
5 Οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε., Ο.Σ.Ε. και ΕΛ.ΤΑ μετά την ισχύ της διάταξης του άρθρου 68 του Ν. 2676/99, του άρθρου 8 του Ν. 2671/98,του άρθρου 26 του Ν. 2668/98 αντίστοιχα.
6 Οι εργαζόμενοι στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π), που καταβάλουν εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε.
7 Οι Ορκωτοί Λογιστές, που καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Ο.Ε.Ε.

8 Οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

α) Όσοι πριν συνταξιοδοτηθούν ήταν ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης και κατέβαλαν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τουλάχιστον 1.500 ημέρες εργασίας, (δηλαδή όσοι είχαν διαδοχική ασφάλιση και ο τελευταίος φορέας ήταν το Ι.Κ.Α ή Ταμείο που δικαιούται παροχές του Ο.Ε.Ε).

β) Όσοι έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 4.500 ημέρες εργασίας στον κλάδο ασφάλισης κατά του κινδύνου της ανεργίας σε προηγούμενο της συνταξιοδότησής τους φορέα.

• Εξαιρούνται όσοι έκαναν αυτασφάλιση, προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Γι’ αυτούς να απαιτούνται 4.000 ημέρες εργασίας για κλάδο κατά του κινδύνου της ανεργίας.
γ) ΑμεΑ, με αναπηρία 67% τουλάχιστον και άνω, εφόσον προκύπτει αυτό από γνωματεύσεις Α΄/βάθμιων ή Β΄/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των Ασφαλιστικών φορέων τους (ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΙΚΑ, ΤΑΠΟΤΕ, ΔΕΗ, κ.λπ.), οι οποίες προσδιορίζουν παθήσεις ή βλάβες ή νόσους που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του ποσοστού του 67%, ανεξαρτήτως ημερών εργασίας πριν τη συνταξιοδότησή τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι τα ΑμεΑ που είναι δικαιούχοι Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από τον Ε.Ο.Τ. ή από τον ΟΓΑ δεν δικαιούνται να λάβουν από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας την παροχή αυτή.
9 Οι συνταξιούχοι του ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ, ΟΣΕ), που συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι τις 31/12/1977 και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από 1/1/2006 και μετά. 
10 Οι συνταξιούχοι του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ» ως εξής: 
α. Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι μέχρι και 20/3/1988.
β. Όσοι κατέστησαν συνταξιούχοι από 21/3/1988 και μετά και εφ’ όσον δεν επέλεξαν την υπαγωγή τους στην ασφαλιστική κάλυψη του Δημοσίου.

ΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 
Για τη χορήγηση Δ.Κ.Τ. 2011 ισχύουν τα κατωτέρω όρια εισοδήματος χωρίς εξαιρέσεις για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων (π.χ. άτομα με αναπηρία 67% και άνω κ.λπ.):
1.Μεμονωμένοι δικαιούχοι 
με ατομικό/οικογενειακό εισόδημα: 17.000 €,
2. Δικαιούχοι (2 άτομα) με οικογενειακό εισόδημα: 25.000 € 
3. Δικαιούχοι (3 άτομα) με οικογενειακό εισόδημα: 33.000 € 
4. Δικαιούχοι (4 άτομα) με οικογενειακό εισόδημα: 41.000 € (ΟΧΙ πολύτεκνοι)
5. Δικαιούχοι ( Πολύτεκνοι ) με οικογενειακό εισόδημα: 50.000 € 
Ως δηλωθέν εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα (ατομικό στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων ή το οικογενειακό για τις λοιπές περιπτώσεις) από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή ανεξαρτήτως εάν φορολογείται κ.α. 

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου