Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Επικαιρότητα

Πολλά παιδιά και ενήλικοι που πιστεύουν ότι πάσχουν από αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο κάνουν στην πραγματικότητα λάθος, σύμφωνα με νέα έκθεση του Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργιών & Λοιμωδών Νόσων (NIAID) των ΗΠΑ, την οποία συνέταξε 25μελής επιτροπή ειδικών.

Τα νεογέννητα είναι εκτεθειμένα σε μειωμένη πνευμονική λειτουργία, άσθμα, ακόμα και στον αιφνίδιο θάνατο εξαιτίας της συνήθειας της μητέρας να καπνίζει. Καμπανάκι γιατρών για προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ως ενήλικες

Μια αντίρρηση για το παιδί του σερ Ελτον Τζον (με τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις απέκτησαν γιο, με παρένθετη μητέρα). Η μόνη αντίρρηση λοιπόν αφορά την ηλικία των μπαμπάδων. 

Παγίδες μικροβίων και αλλεργιογόνων μέσα στο σπίτι είναι πολλά «αθώα» αντικείμενα καθημερινής χρήσης – από τα μαξιλάρια και τα «τηλέφωνα» του ντους έως τα σφουγγαράκια της κουζίνας και τις οδοντόβουρτσες.

Ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που έπασχε από διαβήτη έβαλε τέλος στη ζωή του, πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού του στον πέμπτο όροφο στην περιοχή της Λιόν στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου