Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Έχετε χαρισματικό παιδί;

Μήπως το παιδάκι σας περπάτησε και μίλησε πολύ νωρίς, ενώ παράλληλα δείχνει να απορροφά όλες τις πληροφορίες σαν «σφουγγάρι»; Σας κάνει ερωτήσεις που δεν είχατε φανταστεί ποτέ πια θα ήταν η πιθανή τους απάντηση;

Μήπως τελικά μεγαλώνετε μια ιδιοφυία ή όχι;

Η λέξη «προικισμένο», ενδεχομένως να είναι μια από τις πιο χρησιμοποιημένες από τους γονείς, αφού οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα παιδιά τους, περνούν κατά πολύ το μέσο όρο, ακόμα και όταν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην πραγματικότητα!

Για να ξεκαθαριστεί λοιπόν το ζήτημα, όσο και να μη θέλει κάποιος να το πιστέψει, τα περισσότερα παιδιά είναι απλά φυσιολογικά και μόνο το 2-5% του συνόλου τους, έχει ιδιαίτερες ικανότητες, ενώ μόλις 1 στα 100 από αυτά θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχο! Αντίστοιχα, τα παιδιά «θαύματα» -όπως τα ονομάζουν- είναι ακόμα πιο σπάνια και ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 2 στο ένα εκατομμύριο!

Παρά τη χρήση νέων παιχνιδιών από πολύ μικρή ηλικία, DVD ή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα ποσοστά αυτά δεν έχουν αυξηθεί καθόλου, με άμεσο συμπέρασμα ότι ένα παιδί γεννιέται χαρισματικό και δεν γίνεται λόγω της εκπαίδευσης, αλλά απλά βελτιώνεται.

Παρόλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί ένας γονέας στην ιδέα ότι, το δικό του το παιδί είναι από τα «ιδιαίτερα», τα σπάνια, τα «χαρισματικά». Η σκέψη αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αγάπης του προς το μωρό του, αίσθημα πολύ φυσιολογικό και επιθυμητό.Το εάν ένα παιδί εντέλει είναι διαφορετικό, πιο έξυπνο ή χαρισματικό από τα υπόλοιπα, αργά η γρήγορα θα γίνει φανερό και τότε οι γονείς θα πρέπει να ζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών για την καλύτερη εξέλιξη του παιδιού τους. Όμως, μέχρι τότε, τα παιδιά το μόνο που χρειάζονται είναι η ασφάλεια του μπαμπά και της μαμάς, η αγάπη τους και η καθοδήγησή τους. Όλα τα άλλα είναι περιττά, γι΄αυτό ας χαλαρώσουμε και να μην ασχολούμαστε με το ποιος έχει το πιο έξυπνο παιδάκι!
 
Πηγή: woman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου