Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Πόλη των Χριστουγέννων

«Ντυμένη» στα γιορτινά, η Θεσσαλονίκη αποκτά χαρούμενη ατμόσφαιρα και με εντυπωσιακά σκηνικά και δρώμενα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να την αφουγκραστούν.

Επί 44 ημέρες η πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους και επί 39 ημέρες οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης με το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο ξετυλίγουν το μαγικό τους κουβάρι φιλοξενώντας λαμπερές εικόνες και δράσεις.

Η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία ξεκίνησε να λειτουργεί ήδη από τις 26 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ώς τις 8 Ιανουαρίου. Αντίστοιχα, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο άνοιξε τις πύλες του την 1η Δεκεμβρίου και θα έχει διάρκεια, και αυτό, ώς τις 8 Ιανουαρίου.

Πολλές είναι οι δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στη ΔΕΘ, όπως η Γιγάντια Χιονόσφαιρα όπου χιονίζει κάθε µέρα, όλη µέρα, το στεγασμένο παγοδρόμιο, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο και να απολαύσουν θέαµα από επαγγελµατίες παγοδρόµους, το Fun Park µε Carousel, το Τρενάκι του Αϊ-Βασίλη, συγκρουόµενα και άλλα αγαπηµένα παιχνίδια, γνωριμία με τον Αϊ-Βασίλη στο φιλόξενο σπίτι του, το Μαγικό Μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου, οι παραµυθάδες στη Μαγική Σκηνή.

Αντίστοιχα, στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία το υπαίθριο παγοδρόμιο, το πανέμορφο καρουσέλ, το τρενάκι του Αϊ- Βασίλη, τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, το εντυπωσιακό πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και η ρόδα στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου παρασύρουν μικρούς και μεγάλους στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών.

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, κάλαντα και γιορτινές ευχές

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για διασκέδαση μέσα από το εργαστήρι του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και από 15 ακόµη θεµατικά εργαστήρια, για παρακολούθηση βραβευμένων γαλλικών ταινιών για παιδιά αλλά και θεάτρου σκιών, για skateboard και face painting. Ακόμη, υπάρχει παιδότοπος και παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές και χειροποίητα είδη.

Ακούστε τα κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια ζωντανά στις μουσικές σκηνές του πάρκου, ανταλλάξτε γιορτινές ευχές στη Μεγάλη Κάρτα Ευχών του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, µε την οποία θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί το σχετικό ρεκόρ Γκίνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου