Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο Αλμυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες, σε όλους εμάς να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Στην πόλη του Αλμυρού για μια ακόμη χρονιά τιμάμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο, τα ΕΕΕΕΚ Αλμυρού μαζί με το Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ «Στοργή» συνδιοργανώνουν τη φετινή εκδήλωση που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με θέμα την παρουσίαση του Βιβλίου « τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή» . Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

1. Καλωσόρισμα από τον κ. Ευαγγέλου Σάββα , Δ/ντή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού 
2. Χαιρετισμός από τον κ. Μορφακίδη Λάμπρο, Δ/ντή Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού 
3. Τα παιδιά των σχολείων μας παρουσιάζουν τα δικαιώματά τους 
4. Προλογίζει το Βιβλίο « τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή» ο κ. Παπαϊωάννου Ιωάννου, Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας 
5. Παρουσίαση του βιβλίου από τους : κ. Γιαννιό Γεώργιο, Θεολόγο κ. Τσεκούρα Νανά , Ειδική Νηπιαγωγός 
6. Απονομή Τιμητικής Πλακέτας στο χορηγό κ. Παυλίδη Σάββα για την κατασκευή αιθουσών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού και αναμνηστικών διπλωμάτων στους χορηγούς έκδοσης του Βιβλίου από την πρόεδρο του Συλλόγου «Στοργή» κ. Τσάκαλου Νίκη.
7. Κλείνει την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος 
8. Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού.

Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στη ειδική αγωγή και στη ειδική εκπαίδευση των ατόμων με δυσκολίες, των ατόμων που παλεύουν καθημερινά να υπάρχουν δίπλα μας, ανάμεσα μας όπως αυτά μπορούν και όπως τα καταφέρνουν. Με αφορμή την ημέρα αυτή, η εκδήλωση μας εστιάζεται για πρώτη φορά φέτος στην παρουσίαση ενός Βιβλίου με θέμα «τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή», ένα εγχειρίδιο που είναι αφιερωμένο στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Αλμυρού και που προέκυψε από μια σύμπραξη διαφόρων ειδικοτήτων που εργάστηκαν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιβλίου κατάλληλο για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σύμφωνα με τελευταίες μελέτες το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Παγκόσμια ημέρα σήμερα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) δεν είναι γιορτή. Είναι μια αφορμή για να έρθει στο προσκήνιο η ύπαρξη, η παρουσία κάποιων ξεχωριστών συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να είναι και μέλη της οικογένειάς μας. Γιατί η απόσταση που χωρίζει έναν άνθρωπο υγιή - αρτιμελή, από έναν άνθρωπο ανάπηρο, με ευάλωτη υγεία είναι ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Κάνοντας αυτή τη σκέψη πράξη, όχι μόνον για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον, σας περιμένουμε δίπλα μας, δίπλα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, υποστηρικτές του έργου τους και της προσπάθειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου