Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Εναλλακτικό πάρκο νεολαίας με ελεύθερη είσοδο


Το πρώτο εναλλακτικό πάρκο στην Ελλάδα βρίσκει «στέγη» στη Θεσσαλονίκη. Από τηνΚυριακή, 2 Οκτωβρίου, πολίτες κάθε ηλικίας θα μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της πόλης, σε έναν χώρο που μέχρι πρότινος έμενε αναξιοποίητος.


Πίστες αναρρίχησης, στίβος περιπέτειας, πάρκο για σκέιτμπορντ, bungee - τραμπολίνο καθώς και πίστα του paintball είναι τα παιχνίδια τα οποία -παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων γυμναστών του τμήματος Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης- θα μυήσουν τους νεαρούς στον κόσμο της «περιπέτειας».

Το πάρκο που θα ονομάζεται «What's up park» έχει χορηγό την Cosmote και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. «Ο δήμος επιζητά χορηγούς για δράσεις κοινής ωφέλειας. Ελπίζουμε ότι το πάρκο θα αποτελέσει σημείο έλξης για τα παιδιά, Γυμνασίου και Λυκείου, και θα περνούν εκεί τις ελεύθερες τους ώρες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, ανέφερε πως το πάρκο θα φυλάσσεται όλο το 24ωρο, ενώ εθελοντές θα φροντίζουν για την καθαριότητα και το πράσινο. «Οι έφηβοι είναι συνήθως μπροστά στις τηλεοράσεις και στις οθόνες των υπολογιστών και δεν έχουν που να διοχετεύσουν την ενέργεια τους. Θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή τους και ο χώρος να γίνει πάρκο της νεολαίας της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του ο διευθυντής μάρκετινγκ της καρτοκινητής Cosmote, Κυριάκος Μπακόπουλος, τόνισε πως το πάρκο κόστισε πάνω από 90.000 ευρώ και στους στόχους της εταιρίας είναι να δημιουργήσει και άλλους παρόμοιους εναλλακτικούς χώρους στην Ελλάδα. Όλα τα παιχνίδια τηρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας όσον αφορά τα υλικά χρήσης τους και τα μέσα ασφάλισης των ασκούμενων.

Το «What's up park» θα ανοίξει τις πύλες του στις 2 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο χώρο με γνωστούς καλλιτέχνες.

Πηγή: Καλά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου