Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας ζουν ιστορίες…

Η Βιβλιοθήκη της Βέροιας κλείνει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα και γιορτάζει τον ένα χρόνο από την απονομή του Βραβείου "Πρόσβαση στη γνώση" από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates. 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, και στις 20.30 το βράδυ στο χώρο της Συναγωγής στην Μπαρμπούτα συναυλία με την Ευγενία Συριώτη.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011
Ιστορίες που γράφονται μέσα στους χώρους της Βιβλιοθήκης…
10.00-10.45 : Ιστορίες μέσα και έξω, παιχνίδι με τις λέξεις…
10.45-11.30 : Οι συγγραφείς του καλοκαιριού διαβάζουν τις ιστορίες τους…
Ιστορίες που γράφονται με το φως...
10.00-13.00 : Εργαστήριο κυανοτυπίας με τη Μαρία Κοκορότσκου, μουσειολόγο και το Στέφανο Τσακίρη, φωτογράφο. 20λεπτα εργαστήρια. Στο πατάρι των Μαγικών Κουτιών.
Ιστορίες που ξεδιπλώνονται στις σελίδες των βιβλίων…
12.00-13.00 : "Λέω να πετάξω". Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία πίσω από τις εικόνες μαζί με το συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ και ζωγραφίζουν με αφορμή το παραμύθι με τον εικονογράφο Γιώργο Κόφτη. 
Ιστορίες από δημιουργικά πειράματα…
11.30-13.30 : "Scoop-ίστε μαζί μας!!!". Η ομάδα νέων καλλιτεχνών Scoopa upcycling, πειραματίζεται δημιουργικά με φαινομενικά άχρηστα υλικά και προτείνει σε μικρούς και μεγάλους πρωτότυπους τρόπους "επανάχρησης" των σκουπιδιών μας…
Ιστορίες μαγειρικής που ανακατεύονται και μοσχοβολάνε…
12.00-15.00 : "Coctail party στην αυλή!!!". Με μυρωδικά και βότανα του κήπου μας οι μικροί κηπουροί και οι γονείς τους σας προσκαλούν σε ένα cocktail party.
Ιστορίες των κήπων που καλλιεργούνται και των σπόρων που φυτεύονται…
13.00-14.00 : Οι μικροί κηπουροί της Βιβλιοθήκης δημιουργούν οι ίδιοι και καθοδηγούν άλλα παιδιά σε χειροτεχνίες με αφορμή τον κήπο της Βιβλιοθήκης. Στο πατάρι των Μαγικών Κουτιών.
Ιστορίες που παίζουν…
14.00-18.00 : Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Flocafe Βέροιας, στο αναγνωστήριο του 1ου ορόφου.
- Ψάρεμα βιβλίων, παιχνίδια με κορύνες, για παιδιά προσχολικής ηλικίας, στην αυλή της Βιβλιοθήκης.
Ιστορίες που ξετυλίγονται ή ξεπροβάλλουν από τις οθόνες…
16.00-18.00 : "Ο Μελανόκαρδος", προβολή ταινίας από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς. Στην αίθουσα εκδηλώσεων στο 2ο όροφο.
Ιστορίες μουσικής που ακούγονται…
20.30 : Η Ευγενία Συριώτη στα τραγούδια του Κόσμου. Συναυλία στον αύλειο χώρο της Συναγωγής (Μπαρμπούτα).
- Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη, για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλες Δράσεις

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας
10.00-13.00: Portfolio Reviews. Συνάντηση φωτογράφων με τον Ηρακλή Παπαϊωάννου, επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα Αντίθεσις. (Κλειστή συνάντηση). 

Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 7.00-9.00 το απόγευμα
"Καλοκαίρι γεια σου". Μουσικά παιχνίδια από σκηνής. Ένα κεφάτο παιδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά συμμετέχουν, παίζοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας. Με την ομάδα Κρουστόφωνο. Για μικρούς και μεγάλους. Είσοδος Ελεύθερη. Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα με τις δημιουργικές δραστηριότητες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης http://www.libver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου