Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Βόλτα» ομάδων χορού στη Θεσσαλονίκη

Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου με χορευτικές δράσεις που θα απλωθούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, από το Σιδηροδρομικό σταθμό έως το Λευκό Πύργο. Εφτά ομάδες χορού από τη Θεσσαλονίκη και μία από τη Θεσσαλία προσκαλούν το κοινό της πόλης να ακολουθήσει τα βήματά τους σε μια χορευτική «βόλτα» σε κεντρικές πλατείες και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.


Η αρχή θα γίνει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 12 το μεσημέρι με την ομάδα χορού «Β+6», ενώ στη συνέχεια η ίδια ομάδα θα εμφανιστεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα ακολουθήσουν δράσεις των ομάδων «Χορευτές του Βορρά», «TrickorTreat», «Θεσσαλικό Μπαλέτο», «Facia» και «Δρώσα Μάζα», σε σημεία όπως η πλατεία Ναυαρίνου και ο Λευκός Πύργος.

Η αυλαία θα πέσει με την ομάδα «Εσαεί εν Ροή» και το «Θέατρο Σιγής» Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε μία διαδρομή από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο με αποσπάσματα και ασκήσεις από το χοροθεατρικό έργο «Υποτροπές» από τις 20.15 έως τις 20.45.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση και Χορός» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου 10), το Σάββατο 30 Απριλίου. Η ημερίδα πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Σωματείου Καθηγητών Χορού.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου