Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για τα αδέσποτα απο τα Εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ"

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων σε κοινωνικά ζητήματα τα Εκπαιδευτήρια "ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" διοργανώνουν ημερίδα με θέμα τη φροντίδα και την προστασία των αδέσποτων ζώων την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 στις 18:30 με τίτλο: «Υπάρχω και εγώ εδώ! Μην κλείνεις την πόρτα στα αδέσποτα…».

Με αφορμή το ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού μαθητές της γ’ γυμνασίου και της ε’ δημοτικού αποφάσισαν να δράσουν, να ευαισθητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους όσον αφορά τη σημασία της φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Είναι πολύ σημαντική η πραγμάτωση τέτοιων δράσεων καθώς με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν από την παιδική και εφηβική ηλικία φιλοζωική συνείδηση.

Η ευθύνη που αναλαμβάνει κανείς υιοθετώντας ένα ζωάκι είναι μεγάλη. Όπως μεγάλη είναι και η ανάγκη να φροντίζει η κοινωνία μας τα ζώα που μένουν χωρίς «δεσπότη», καθώς αυτό αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Tα παιδιά, λοιπόν, μπορούν να αποδείξουν στο μέλλον ότι η δική τους γενιά μπορεί να γίνει καλύτερη από τις προηγούμενες.

Καλεσμένοι εισηγητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι ο Πρόεδρος των Κτηνιάτρων Ρόδου, κ. Χάρης Παπαγεωργίου, η κτηνίατρος κ. Μαρίκα Ιωαννίδου η Πρόεδρος Φιλοζωικής Ρόδου, κ. Αναστασία Σταματίου και σύντομη παρέμβαση θα κάνει και ο οφθαλμίατρος κ. Μαρτίνος Κανελλάκης.

Μεταξύ των ομιλιών θα παρεμβάλλονται βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου