Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Τουρνουά μπόουλινγκ Ατόμων με Αναπηρία


Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το τουρνουά μπόουλινγκ Ατόμων με Αναπηρία. Στο τουρνουά μετείχαν 150 παιδιά, ενώ την εκδήλωση οργάνωσε η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης. Στόχος της διοργάνωσης ήταν, όπως επισήμανε η προπονήτρια της ομάδας της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Αποκατάστασης, Ελένη Ρίγγα, η χαρά της συμμετοχής, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η επανένταξη.

Ολα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο «Planet Bowling», στο Εμπορικό Κέντρο «City Gate», είναι αθλητές των Special Olympics σε διάφορα αθλήματα, όπως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Τον Ιούνιο μάλιστα θα μεταβούν στην Αθήνα όπου θα λάβουν μέρος στους αγώνες για την επιλογή των αθλητών για την παγκόσμια διοργάνωση.

Στο φετινό τουρνουά μπόουλινγκ συμμετείχαν δώδεκα ομάδες από το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΕΕΕ & ΨΑ «ΣΥΝΘΕΣΗ», το ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού, την Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ, το ΕΕΕΕΚ Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης, την Υπηρεσία Δήμου Συκεών, το σωματείο ΑΜΕΑ «Η ΖΩΗ», το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης και την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης.

11 μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα
Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί έντεκα μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα. Στις μονάδες φιλοξενούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλιστεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου