Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Σχολικοί Τροχονόμοι


Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 Μαρτίου, στο άγαλμα του Βενιζέλου (10.00 π.μ.) θα πραγματοποιήσουν οι σχολικοί τροχονόμοι του σωματείου Μακεδονίας - Θράκης, διεκδικώντας αιτήματα του κλάδου τους.

Το σωματείο σχολικών τροχονόμων διεκδικεί τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στα σχολεία, αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

«Αμειβόμαστε με μόλις 176 ευρώ το μήνα, εργαζόμαστε ανασφάλιστοι και ενώ προσφέρουμε ασφάλεια στα παιδιά που διασχίζουν τους δρόμους προς και από τα σχολεία τους» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η πρόεδρος του σωματείου, Αθανασία Ρίζου - Τερζή.

Σύμφωνα με την ίδια, δήμοι σε όλη την Ελλάδα προσλαμβάνουν σχολικούς τροχονόμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργασίας και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του σωματείου αντιμετωπίζονται ως εθελοντές, παρ’ όλο που από το 2000 τα αρμόδια υπουργεία αναγνώρισαν το θεσμό του σχολικού τροχονόμου ως απαραίτητο για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Το σωματείο Μακεδονίας - Θράκης έχει καταγεγραμμένα περισσότερα από 200 μέλη, ενώ το 2007 προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας από το δημόσιο να αναγνωριστούν οι υπηρεσίες του ως εξαρτημένη εργασία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου